Şampiyon Atatürk Lisesi

Başkent Üniversitesi 2. Liseler Arası Takım Satranç Turnuvası sona erdi.

Şampiyon Atatürk Lisesi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Müdürlüğü (BEDAM) işbirliğiyle Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi'nde gerçekleşen Başkent Üniversitesi 2. Liseler Arası Takım Satranç Turnuvası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Başkent Üniversitesi 2. Liseler Arası Takım Satranç Turnuvası sona erdi. Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Müdürlüğü (BEDAM) işbirliğiyle düzenlenen ve liseli takımların mücadelesine sahne olan turnuva sonunda Ankara Atatürk Lisesi şampiyon olurken, Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi ikinci, Evrensel Koleji üçüncü, TED Koleji dördüncü ve Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi ise beşinci olarak turnuvayı tamamladı.

BAŞKENTİN SATRANCINA DAMGALARINI VURDULAR

Derece elde eden takım ve sporcuların kupa, madalya ve çeşitli teknoloji ürünleri ile ödüllendirildiği törende ilk konuşmayı TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu yaptı. “Başkent Üniversitesi’ne Başkent satrancına damgasını vurduğu için çok teşekkür ediyorum” diyen Çorlulu, Başkent Üniversitesi ile bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri uluslararası turnuvayı da son derece başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini ifade etti ve destekleri için Başkent Üniversitesi’ne teşekkür etti.

CENTİLMENCE YARIŞTILAR

Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı da turnuvada yarışan tüm sporcuları tebrik etti. “İki gün boyunca 100’ü aşkın satranç sporcumuzu ağırladık. Birbirleriyle hem rekabet içinde hem de centilmence maç yaptılar. Onları ağırlamak bizler için çok önemliydi. Umarım hem sporcular hem de veliler için keyifli geçmiştir ve önümüzdeki yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz turnuvada da yine aynı heyecanla hep birlikte bir turnuva heyecanı yaşarız” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

20 takım ve 100 liseli sporcunun 5 tur süren zirve yarışı sonunda Ankara Atatürk Lisesi şampiyon olurken, Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi ikinci, Evrensel Koleji üçüncü, TED Koleji dördüncü ve Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi ise beşinci olarak turnuvayı tamamladı. Ödül töreni; TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu ve BEDAM Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı’nın yanı sıra TSF Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, Turnuva Direktörü FA Aylin İbişoğlu, sporcular, veliler ve Başkent Üniversitesi ailesinin katılımıyla gerçekleşti. Liseler arasında satrancın yaygınlaştırılması amaçlanan turnuvada birçok lise öğrencisi ve aileleri Başkent Üniversitesi kampüsünde ağırlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.