H. Yıldız Bayrak

H. Yıldız Bayrak

Seçimler geliyeah gerilim artıyeah

Seçimler geliyeah gerilim artıyeah

İnternette oturup video izlemek gibi bir durumum olmuyor çoğunlukla. Ama bazen öyle şeyler kaçırıyorum ki ben bunu nasıl izlememişim yeah diyorum. Belki izlemişsinizdir Süleyman amcayı. Bir sokak röportajı sırasında kendisine kamera çevrilen amcaya 24 Haziran seçimlerinde kime oy vereceği soruluyor. Amca önce sakince AK Partiye diyor ama sonra hiddetleniveriyor birden.

Yılların verdiği hayat tecrübesiyle 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı ve 15 Temmuz’u yaşayan amca belki de kendisine ilk kez söz hakkı verildiği için her şeyi dile getiriyor kendine has şivesiyle. Özellikle 28 Şubat sürecinde yaşananları anlatıyor amca diyor ki gâvurlar emretti bunlar kızların başörtüsüne karıştı benim takkeme karıştı. Laiklik elden gidiyeah irtica geliyeah diye yıllarca zulmettiler bu ülkenin inançlılarına diyor.

Doğru mu? Vallahi doğru! Daha birçok şeyden bahsedecekti amca ama bildiğimiz güruh devreye girdi. Hani şu 28 Şubatta ikna odalarını kurangillerden olanlar! Tahammülsüzdü kadın. Süleyman amcaya kızacaktı ama Süleyman amca haklıydı ne desin? En sonunda buldu aydın(!) kesimin meşalesi ve en iyi becerdiği şeyi yaparak amcaya hakaret etti sen önce dişlerini fırçala! Amcanın konuştuklarının dişle hiç alakası yoktu oysaki fakat 28 Şubat sürecinde salyaları akarak Müslümanlara saldıran onlara diş gösteren kesimin ilk önce dişe dikkat etmesine şaşırmamak lazım.

Tabi Süleyman amcanın yaşını göz önüne alınca kadının yaptığı saygısızlığında ötesinde olduğu aşikâr. Oysaki Süleyman amca kadının kırışan yüzüne, dibi gelen saç boyasına hakaret etmemişti. Her neyse! Amca kendine has şivesiyle konuşuyordu ve hatta kelimeleri yanlış telaffuz ediyordu. Bu sanal ortamda espri malzemesi olmuştu fakat gözden kaçan bir şey var. Evet bu amca birçok zulme şahit olmuş, müsebbiplerini tanıyıp ve kendisine yöneltilen soruya cevaben siyasi tercihini söylemişti.

Yahu! Etrafındakiler size ne! Bekleyin mikrofon size de dönsün siz de söyleyin! Ama yookk… zaten pamuk ipliğine dönen bağlarımız artık koptu ve kimse birbirine tahammül etmiyor. Kimse vereyim oyumu çekileyim kenara demiyor. Aksine bir avuç su geçse ellerine boğuverecekler karşı tarafı. Seçimler yaklaştıkça herkeste bilinmezin verdiği bir tedirginlik ve gerginlik… ya da Süleyman amcanın deyimiyle seçimler geliyeah, gerilim artıyeah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
H. Yıldız Bayrak Arşivi