Şehit Kaymakam Safitürk'ün anne ve babasını duygulandıran açılış

Bilecik'te, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün adı verilen ortaokula bir hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan kütüphane açılına katılan şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk duygu dolu anlar yaşandı.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün anne ve babasını duygulandıran açılış
Yayınlanma:
Güncelleme:

3 Mart 2017 günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından açılan Şehit Kaymakam Safitürk Ortaokulundaki kütüphane açılışına Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk ile şehidin ablası Zeynep Bakırkaya ve eşi Bilal Bakırkaya katılmıştı.

Kütüphane açılışı için geldikleri okulun girişinde bulunan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk köşesini inceleyen şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk duygu dolu anlar yaşadılar. Gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Safitürk, İHA muhabirine "Oğlumun adını verilen okula ziyarete geldik. Sebep olanlardan Allah razı olsun" dedi. Şehidin babası Asım Safitürk ise; "Milletimiz bizi unutmuyor. Şehidimiz şehit oluncaya kadar bizim çocuğumuzdu. Şehit olduktan sonra bütün 80 milyonun çocuğu oldu" dedi.

Şehit babası öğrencilerin sınıfa girmesini izledi

Şehit Kaymakam Safitürk Ortaokulu'na Söğütlü bir işadamı tarafından yapılan kütüphane açılışı öncesi şehidin babası Asım Safitürk teneffüsten okula içine sınıflarına giden çocukları okulun giriş kapısından izledi. Buradan protokol üyeleriyle programa katılan Asım Safitürk ve eşi Fatma Safitürk şehit oğullarının öz geçmişin dinlediler. Ardından bir konuşma yapan Asım Safitürk, şehitliğin peygamberlikten sonraki en yüce makam olduğunu söyledi. Sözlerine Mehmet Akif Ersoy'un "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor peygamber" sözleriyle devam eden Asım Safitürk, "Şu ifadeye bakar mısınız? Elhamdülillah bu vatanımız bize devam ediyor, hizmet ediyorsa bu şehitlerimizin sayesinde oluyor. Ben ileriye gidiyorum assa saadetten beri şehit vere, vere geliyoruz. Uhud’dan başlamıştır bu iş, Bedir’den başlamıştır, Çanakkale’de ve 15 Temmuz şehitlerinde. Bu aradaki serhat boylarında vatan bekçisi olarak şehit olan hala daha her gün 1-2, 3-5 tabut gelmektedir. Ders çıkarmamız lazım. Allah onları gani, gani rahmet eylesin. Kuran-ı Kerim deki Allah bunları tarif ettiği yerde olmalarını Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

"Şehit olan kişi şehitlik anında vücudundan yere ilk temas eden kan damlasıyla cennetteki yerini görüyor"
Asım Safitürk, konuşmasının devamında Bakara süresi 154'üncü ayetinde yer alan 'şehitler için Allah yolunda olanlar, Allah yolundayken şehit olanlara, ölenlere siz ölü demeyin. Onlar diridir siz bilemezsiniz onu' sözlerini hatırlatarak, "Onlar hayattadırlar. Allah için kendisinde kalbinde, gönlünde, ruhunda vatan ve millet sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi olanlar mümindir. Bu yolda bunlar öldürüldüğü zaman ölmemişlerdir. Ben ona inanıyorum. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem, bu Ayet-i Kerime'nin izahını yaparken 'Allah yolunda katledilenlere siz ölü demeyin, onlar hayattadır' buyuruyor. Bu yolda şehit olan kişi şehitlik anında vücudundan yere ilk temas eden kan damlasıyla cennetteki yerini görüyor. Allah bütün şehitlerimize nasip eylesin. İkinci olarak kul hakkı hariç Allah bütün günahlarını affediyor. Biz bu şehitlerin çocuklarıyız, öyle geliyoruz. Ta evveliyatından beri elhamdülillah bir anda hazırız. Çocuklarımıza veriyoruz vatan için, bayrak için. Allah’tan niyaz edelim içerimizdeki kiralıklar çok. Dışarıdan kiralanmış olanların şerrinden Allah milletimizi korusun inşallah. Ben dua ediyorum yine millet için, vatan için, din için, bayrağı için çalışanlara Allah yardım eylesin" dedi.

"O oraya hizmet için kırpmadan gitmişti. Ama hainler onu şehit ettiler"

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ise; Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile duygu dolu anlar içerisinde bir anısı paylaşarak, "Yapmış olduğumuz kütüphanenin açılışı için bu güzel birliktelik için buradayız. Eğitimde kütüphanenin, kitabın rolü gibi konulara girmek yerine ben bugün sizlerle özel bir hatıramı paylaşmak istiyorum. Ankara’da bir toplantı yapmıştık. Kayyuma devredilen belediyelerle ilgili İçişleri Bakanımız, Başbakanımız hepsi oradaydı. Kayyuma ilk devredilen belediyelerden bir tanesi de Derik Belediyesiydi. Rahmetli Fatih orada görevlendirilmişti.

Ben o zaman Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteriydim. Kardeş şehir anlaşmaları yapmıştık. Her bir belediyemiz başka bir belediyeyle eşleşmişti. Bu kapsamda bizim de yardımcı olmakla görevli olduğumuz 5 belediyeden bir tanesi Derik Belediyesiydi. Oradaki toplantıda Derik’e neler yapılır, Derik’e nasıl hizmet edilir, terörün etkileri nasıl ortadan kaldırılır bunları konuştuk. Bunun için Derik Belediyesiyle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında nasıl bir çalışma yapacağımızı değerlendirdikten sonra rahmetliyle şehit edildiğinden bir gün önce yoldaydı, telefonda konuştuk. 'Ağabey dedi, ben yarın varacağım ve inşallah yarın oraya gittiğimde size yazıyı gönderirim. Kararı gönderirim o karar doğrultusunda siz de yardımlarınızı yaparsınız' dedi. O oraya hizmet için kırpmadan gitmişti. Ama hainler onu şehit ettiler" dedi.

"Hepimizi tek, tek öldürmedikçe, hepimizi tek, tek şehit etmedikçe bizi teslim alamayacaksınız"

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın konuşmasının devamında vatan hainlerine seslenerek, "Buradan onlara bir kez daha sesleniyoruz. Hepimizi tek tek öldürmedikçe, hepimizi tek tek şehit etmedikçe (onların sahiplerine de sesleniyorum) bu yurdun üstünde tüten en son ocak sönmedikçe bizi teslim alamayacaksınız. Allah'ın izniyle bu memleketi bölemeyeceksiniz ve bu bayrak her zaman hak davayı yücelten bir şekilde hak davasını batıl karşısındaki hak davasının yüceltilmesinin en önde giden bayrağı olacak Allah'ın izniyle. Biz bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve her birimiz şehit olmayı göze alacağız. Şehit oğlu şehidiz hepimiz. Dedelerimiz şehit, evlatlarımız şehit. Her birimiz de şehit adayıyız. Her birimiz gazi adayıyız. Allah’ın izniyle bu memleket ilelebet payidar olacak diyorum. Bir kez daha bu vatana böyle evlatlar yetiştiren kıymetli ailemize, değerli büyüklerimize saygılarımızı sunuyorum. İnşallah Fatih’in yerini dolduramayız ama bizleri de bir evlat olarak kabul etsinler" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk ile şehidin ablası Zeynep Bakırkaya ve eşi Bilal Bakırkaya, kütüphanenin yapımında katkı sağlayan iş adamı Hayati Öztürk ile birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Kütüphaneye gezen protokol üyelerinden Vali Büyükakın, iş adamı Hayati Öztürk'e bir plaket takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.