Sektör düzenlemeye olumlu bakıyor

Otomotiv sektörü ikinci elde yapılan düzenlemeden memnun.

Sektör düzenlemeye olumlu bakıyor
Yayınlanma:

HABER FOTOĞRAF

SULTAN GÖKDEMİR

Sektörde hakim görüş “İkinci el otomotiv yönetmeliği sayesinde araçların nitelikleri artık tam olarak beyan edilecek ve güvensizliğin giderilmesi sağlanacaktır” şeklinde. Ülkemizin önde gelen filo kiralama şirketlerinden Ankara kökenli Car Partner Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından açıklanan “İkinci el otomotiv yönetmeliği” hakkında araçların nitelikleri artık tam olarak beyan edilecek ve sektördeki yıllardır yaşanan güvensizlik sona erecek” dedi.

MAĞDURİYET YAŞANIYORDU

İkini el oto alımında ve satımında daha önce bir düzenleme olmadığından dolayı büyük kaos yaşandığını vurgulayan Mehmet Kaya, “Yıllardır 2. el oto alım ve satımında büyük mağduriyetler yaşandı. İnsanlar 2. el araba alımına büyük risk olarak bakıyordu. Güvensizlik probleminin ortadan kalkması anlamında atılmış çok önemli bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu. Kaya, şunları söyledi, “Türkiye’de ikinci el otomotiv pazarı, sıfır araç pazarından daha büyük bir işlem hacmine sahip. Daha yüksek ciroların döndüğü bir Pazar. Ancak böyle büyük bir pazarda oluşan güvensizlik sorunu 3 ana nedene dayanmaktadır.

VERGİ KAYBI VARDI

Araçlardaki kaporta, kilometre, yürüyen ve mekanik aksamdaki durumun doğru olarak alıcı tarafa bildirilmemesi, sahtekârlıklar ve dolandırıcılık. Sektörümüzde merdiven altı tabir edilen yetkisiz ve belgesiz bir şekilde bu sektörde faaliyet gösteren kişiler nedeniyle ortaya çıkan büyük bir vergi kaybı vardı. Bu yönetmelik, bu işi kimlerin, nasıl ortamlarda yapabileceğini düzenlemektedir. Aynı şekilde araçla ilgili kaporta, motor, yürüyen aksam gibi konularda net bilgilerin söylenmesi, ekspertiz raporu ve belli bir kilometreye kadar garanti verilmesi güvensizliğin giderilmesi anlamında önem taşımaktadır. Bu yönetmelik sayesinde araçların nitelikleri artık tam olarak beyan edilecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.