Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Sessiz çoğunluğun gazetesi 34 yaşında

Sessiz çoğunluğun gazetesi 34 yaşında

Kurulduğu 16 Eylül 1983’den beri günlük olarak yayınlan ve Anadolu’nun sesi olan bir gazete. Yaz, kış, yağmur, çamur, terör, afet dinlemeden rotatiflerin döndüğü dile kolay tam 10105 gün.

Siz değerli okuyucularımızın desteği ile siyaset, ekonomi, kültür sanat, asayiş, şehir, dünya, sağlık, spor, güncel röportajlar, teknoloji ve Anadolu’dan haberlerin yer aldığı sayfalarıyla yerelde kabına sığmayan, bölgesel anlamda İç Anadolu’nun yükselen bir değeri olan Anadolu Gazetesi, hiç kuşku yok ki kısa bir zamanda Türkiye’yi kucaklama başarısını gösteren öncü ve etkili bir gazete olmayı başardı.

Ankara genelinde gazete bayilerinde satışa sunulan ayrıca abonelerine günlük olarak ulaştırılan Anadolu Gazetesi ilan/reklam sektörünün de en büyük paydaşlarından bir olmaya devam ediyor.

Zamanında, tarafsız ve doğru haber verme ilkesiyle hareket eden Anadolu Gazetesi, elektronik ortamda gerçekleştirdiği internet haberciliğinin de ilkleri arasında yer alıyor. Her geçen gün artan tıklanma oranlarıyla, sosyal medyada da binlerce okuru tarafından takip ediliyor. Facebook’ta, Twitter’da ve birçok mecrada haberlerini okuyucusuna ulaştırıyor.

Türkiye’de yaklaşık 3 bin 500 yerel gazetenin bulunduğu göz önüne alındığında Basın İlan Kurumu’na akredite Ankara’daki 9 gazeteden biri olma özelliğine sahip olan Anadolu, Ankara medyasının öncü ve örnek bir gazetesi durumunda.

Türkiye’nin en bilinen ve yaygın gazetesinin 67 yıldır yayında olduğu göz önüne alınırsa ondan 35 yıl sonra sektöre girmiş ve yerel basında belli kilometre taşlarını geride bırakmış Anadolu Gazetesi’nin yeri ve önemi yadsınamaz.

Esas iştigal alanı olan gazeteciliğin hakkını vererek görev yapan tüm gazete çalışanlarıyla birlikte kurumsal bir örnek teşkil eden Anadolu Gazetesi dalya diyeceği daha nice kilometre taşlarında okuyucusuna ulaşmaya devam edecek.

ANADOLU GAZETESİ olarak siz değerli okuyucularımızın desteği, ilgisi ve teveccühü ile 34 yılına ulaşmanın gurur ve mutluluğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi