Sigortacılar yeni kanun istiyor

Ankara’daki sigorta acentelerinin çatı kuruluşu olan Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Yücel, sigortacılık sektörünü ele alan ve sektördeki son gelişmeleri kapsayan bir kanuna ihtiyaç duyulduğunu kaydetti

Sigortacılar yeni kanun istiyor
Yayınlanma:

GÜLAY SÜNGÜ

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, 2007 yılında yürürlüğe giren Sigortacılık Kanunu’nun sektörün sorunlarına cevap veremediğini kaydetti. Yücel, “2007 yılında yürürlüğe giren kanunumuz o günün şartlarında bile sektörümüzün ihtiyacını karşılayamıyordu. Bugün gelinen nokta, yeni kanunun bir zaruret haline gelmesi. İhtiyaçlara cevap verecek yeni bir kanun sigorta sektörünü büyütür” dedi.

KANUNA İHTİYAÇ VAR

Ankara’daki sigorta acentelerinin çatı kuruluşu olan Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Yücel, sigortacılık sektörünü her yönüyle ele alan ve sektördeki son gelişmeleri kapsayan bir kanuna ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Yücel, “Sigortacılık Kanunu deyip geçmeyelim Sigorta Acentelerinden, sigortalılara, sigorta şirketlerinden finans sektörüne kadar geniş bir yelpazeyi ilgilendiriyor. Durum böyle olunca da gün geçmiyor ki sigorta sektörü ile ilgili bir sorun medyaya taşınmasın, Kamuoyunu meşgul etmesin. Trafik Sigortası aylardır ulusal ve yerel medyalarda önemli haber olarak tartışılmaya devam ediliyor. Keza Otomatik katılım BES” diye konuştu.

SEKTÖRE DAR GELİYOR

Yücel, şunları söyledi, “Kanunun çıktığı günden beri geçen 10 yıl bu kanunun da günümüzün şartlarının gerisinde kaldığı birçok eksik ve yetersizlikleri olduğunu bizlere gösterdi. Bir de buna Sigortacılığın gelişmesi dijitalleşmesi, yeni şart ve risklerin çıkmasını da ekler isek, içinden çıkılamaz yeni bir durum ile karşı karşıyayız demektir. Ülkemizde sektörel bazda çıkarılan çok başarılı kanunlar yapıldı. Sigortacılık sektöründe de aynı hassasiyetle çıkarılacak kanunun sektörü ve dolaylı olarak sektöre dâhil olan vatandaşları rahatlatacaktır. belirtti. Mevcut kanun ve ilgili yönetmelikler artık sektöre dar geliyor” dedi. Yücel, yeni kanunla ilgili BASİAD’ın kısa bir süre sonra çalışma yapacağını ve bu hazırlanacak çalışmanın yetkili mercilere ulaştırılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.