Sincanlı Kırşehirlilerden gövde gösterisi

Ankara’daki Kırşehirliler Sincan’da birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verdi.

Sincanlı Kırşehirlilerden gövde gösterisi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’daki Kırşehirliler Sincan’da birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verdi. Gecede bir konuşan yapan Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yüksel Toklucu, “Biz hep birlikte Kırşehiriz anlayışıyla Federasyonumuz başta olmak üzere bütün sivil toplum örgütleri olarak Kırşehir ve Kırşehirlinin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sincan Kırşehirliler Derneği’nin kuruluşunun 15. Yıl kutlaması ve 2. Ahi Pilavı İkramı etkinliği sahipleri de Kırşehirli olan Sincan’ın ünlü yaşam merkezi Pamuk Center’da yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile devam etti. Daha sonra kürsüye gelen davetliler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak birlik ve beraberlik vurgusunun önemine dikkat çektiler.

kira1.jpg

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Kırşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği programı Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, 22. Dönem Kırşehir Milletvekili ve AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Turan, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Çankaya kaymakamı Kadir Çakır, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun, AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi ve KIR-FED Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Canavar, Kırşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mutlu Kılıçarslanı, Gökhan Bulut, Ömer Doğan, Doğan Arslan ile çok sayıda STK Başkanı ve üye katıldı.

kira2.jpg

HEP BİRLİKTE KIRŞEHİRİZ

Yapılan ikramlar sonrası ilk sözü alan Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yüksel Toklucu yaptığı açılış konuşmasında, “Konuşmama başlamadan önce hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bizler büyük düşünür Mevlana’nın ifade ettiği gibi “Sırtında gül yaprağı taşıyıp da vardığı yerlere gül kokusu eken hamalsın. Sen ki 72 buçuk milletle beraber olup da, yine de elini kötüye bulamadın” şiiri ile biz hep birlikte Kırşehiriz anlayışıyla Federasyonumuz başta olmak üzere bütün sivil toplum örgütleri olarak Kırşehir ve Kırşehirlinin sesi olmaya talip olduk. Biz ki Ahi Evran-ı Veli’nin “Ahinin eli, kapısı, sofrası açık olmalı; gözü beli ve dili kapalı olmalı” anlayışını yansıtmaya çalıştığımız bu günümüzün ortaya çıkmasında emeği olan maddi ve manevi olarak yanımızda bulunan siz değerli hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

kira3.jpg

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR

Geceye katılan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi “Değerli protokol üyeleri hanımefendiler ve beyefendiler hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün çok önemli iki mutluluk yaşıyoruz. Birinci sizlerle birlikte olmanın mutluluğu. İkincisi ise Kırşehir Belediyespor’un bugün kazanmış olduğu şampiyonlukla 3. Lige çıkışı. İnşallah bu mutluluğumuz birlik ve beraberlik ruhumuz devam edecek sürecektir. Bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Baştada dernek başkanımıza. Hepinize bu güzel geceye katıldığınız için tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

kira4.jpg

KIRŞEHİRLİ OLMANIN AYRICALIĞINI YAŞADIM

Selamlama konuşması yapan Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, “Kıymetli hemşerilerim hepinizi saygı ile selamlıyorum. Yaklaşık 15 aydır Çankaya’da kaymakam olarak görev yapmaktayım. Kırşehirli olarak Çankaya’da görev yapmaktan bir kez daha mutluluk duydum. Daha mesut oldum bahtiyar oldum. Kırşehirli olmanın ayrıcalığını Çankaya’ya geldikten sonra tekrar yaşadım. Öncelikle Kırşehir Belediyespor’a 3. Ligde başarılar diliyorum. İnşallah daha iyi yerlerde görürüz. Sporda birlik ve beraberliğin artması bizim en önemli nedenlerimizden biri. Daha önce birkaç yerde daha söyledim Çankaya, Ankara’nın en büyük ilçesi. Yaklaşık 922 bin nüfusu var. 15 aydır bana çok sayıda ziyaretçi geldi. Bana gelen ziyaretçilerin nerelisin sorusuna Kırşehirliyim dediğim zaman suratını asan tek bir insan görmedim. Çünkü Kırşehir her yerde sevilen sayılan bir ilimiz. Bunun için gurur duyuyoruz. İnşallah bizlerde Kırşehirli olarak bize verilen sorumluluğu fazlası ile yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Ben Çankaya Kaymakamlığına hepinizi bekliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

kira5.jpg

KIRŞEHİR TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük yaptığı konuşmada, “Değerli protokol üyeleri, beyefendiler, hanımefendiler hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Kırşehir Belediyespor’a 3. Ligde başarılar diliyorum. Kırşehir Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip Cacabey’i ile Aşıkpaşası ile Ahi Evran-ı Velisi ile çok önemli bir yere sahip. Bizim ihtiyacımız ve sizin yapmanız gereken Kırşehirliler olarak Kırşehir kültürünü başkalarına da aktarmak. Biz daha önce Kırşehir’de yaşamış mülki amir olarak orada yaşadığımız güzellikleri başkalarına anlatmaya çalışıyoruz. Kırşehir’de yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Özellikle eğitim alanında yapılan çalışmalar ile Kırşehir eğitimde 3. sırada yer alıyor. Ben burada 2 gün önce rahmetli olan Ayvaz ustayı da rahmetle anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

kira6.jpg

BİZLERİ BURAYA KIRŞEHİR KİMLİĞİMİZ GETİRMİŞTİR

22. Dönem Kırşehir Milletvekili aynı zamanda AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Turan yaptığı konuşmada “Çok değerli vekillerim, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve siz değerli hemşerilerimiz hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bugün bizim çok mutlu bir günümüz Kırşehir Belediyespor zorlu mücadeleden sonra 3. Lige çıktı. İnşallah hedefimiz 1. Lig ama hedefleri iyi tespit etmek lazım. Gücümüze göre kendimize göre durumumuza gerek hedefler koymamız lazım. Hepimiz Kırşehirli olarak buradayız. Farklı siyasi partilerden çok değerli kardeşlerim var. Bizi bu noktaya getiren Kırşehir’in kimliği. Hedefimiz sadece Ankara’daki Kırşehirliler değil. Ankara’daki Kırşehirli sayısı 207 bin. Yani Ankara’daki Kırşehirlilerin sayısı Kırşehir nüfusundan daha fazla. Doğru zamanda doğru kararlar verdiğimiz zaman Allah’ın izni ile hedeflerimize ulaşırız. Birlik ve beraberliğimizi sağlamak zorundayız” dedi.

kira7.jpg

MURAT BAŞKANIN ÇALIŞMALARI BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan da konuşmasında, “Değerli protokol ve çok değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese ve Kırşehir Belediyespor’a destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Sincan’da görev yapan Kırşehirli Belediye Başkanımız Murat Ercan beyin çalışmaları bizi çok mutlu ediyor. Darısı diğer partilerdeki başkanlarımıza. Konuşmamı çok uzatmadan siz değerli hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyor afiyet olsun diyorum” ifadelerini kullandı. Program meddah gösterisi ve müzik dinletisi eşliğinde ahi pilavı ikramı ile devam ederken program sonunda üyelere plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.