Sivrisinekler Arttı Tedbiri Elden Bırakmayın

Sivrisinekler sadece can yakmıyor, virüsler yoluyla ciddi hastalıklara da neden oluyor. Boyundan büyük zararı olan sivrisinekler yoğun olarak ortaya çıkarken, Dr. Buğra Buyrukçu kimyasal olmayan korunma yöntemlerini açıkladı.

Sivrisinekler Arttı  Tedbiri Elden Bırakmayın
Yayınlanma:
Güncelleme:

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte artan sivrisinek ve karasineklere karşı kişisel tedbir büyük önem taşıyor. Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu, ülkemizde bugün Zika Virüsü taşıyanlar dahil çok tehlikeli hastalıklara yol açacak sivrisineklerin varlığına dikkat çekiyor. “Sinek ısırığı nedir ki, gelir geçer” diye düşünmemek gerektiğinin altını çizen Dr. Buyrukçu, şöyle devam ediyor:

ZİKA VİRÜSÜ'NÜN TEDAVİSİ YOK

“Bazen o ısırık tehlikeli bir virüsün bulaşmasına veya hastalığa zemin hazırlayabilir. Son yıllarda ülkemizde de görülmeye başlayan Zika Virüsü tedavisi olmayan bir hastalık. Sivrisinek ısırığından sonra bulaşıyor ve 5-7 gün içerisinde ateş, eklem ağrıları, döküntü, yaygın halsizlik ve kas ağrıları görülüyor. Altta yatan bir bağışıklık sistemi problemi yok ise çok hafif bir şekilde atlatılıyor. Ancak en büyük sorun eğer hamilelere bulaşır ise, doğan çocuklarda mikrosefali (baş küçüklüğü) yapıyor…”

zika-virusu.jpg

TEK KORUNMA YOLU ISIRILMAMAK

Dr. Buğra Buyrukçu, özellikle sivrisineklerin yaygın olduğu mevsimlerde hamileler için çok ciddi risk teşkil eden bu virüs için tek korunma yolunun“ısırılmamak” olduğunu vurguluyor. Alınacak kişisel tedbirlerle sivrisinek ısırığının önüne geçilebileceğini söyleyen Dr. Buyrukçu, “Kişisel tedbirden kasıt kimyasal koruyucular değil. Aromaterapik olarak hazırlanacak çok basit bir koku ile sivrisineklerin tene gelmesine engel olunabilir. Üstelik bu kokunun cilde hiçbir zararı olmayacaktır” diyor.

UZMANINDAN SİVRİSİNEK KOVUCU TARİFİ

Dr. Buğra Buyrukçu’nun sivrisinek kovucu aramoterapik esans tarifi ise şöyle:

100 mililitre lavanta suyuna, 20 mililitrelavanta yağı, 20 mililitrecitronella yağı ve 30 mililitre palmarosa yağı katılarak solüsyon hazırlanacak. Bu solüsyon günde 6-8 kez açık cilt üzerine sıkılacak. Yine yastık ya da yatakların yanına solüsyon sıkılarakçocukları sineklerden korumak mümkün.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.