Bilge Yılmaz, İYİ Parti'den istifa etti: Meral Akşener'e ortak akıl ve tutarsızlık eleştirisi

Bilge Yılmaz, yerel seçimlerin ardından Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrıldıktan sonra partisinden de istifa ettiğini duyurdu.

Bilge Yılmaz, İYİ Parti'den istifa etti: Meral Akşener'e ortak akıl ve tutarsızlık eleştirisi
Yayınlanma:

2021’de Meral Akşener’in danışmanı olarak katıldığı İYİ Parti’de Ekonomi Politikaları Başkanlığına 2021 yılının Aralık ayında atanan Bilge Yılmaz, kısa süre önce bu görevinden istifa ettiğini açıklayıp Meral Akşener’i de istifaya davet etmişti. İYİ Parti’de kongre süreci telaşı yaşanırken Yılmaz, partisinden de istifa ettiğini belirtti.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli İyi Partililer,

2021'den bu yana Türkiye'nin daha demokratik ve daha refah bir ülke olması için sizlerle birlikte siyasi bir mücadele verdim. İyi Parti'nin, daha iyi bir Türkiye için milyonlarca makul seçmeni ikna edebileceğine ve bunu başarabilecek nitelikli bir kadroya ve söyleme sahip olduğuna inanıyordum.

Bu süreçte partide birçok uzman ve düzgün karakterli insanla tanıştım ve onlarla çalıştım. Onların samimiyeti ve ülkelerine duydukları sevgi, beni partim için çalışmaya teşvik etti. Ancak zaman içinde partinin kurumsal yapısının kişisel çıkarlar karşısında çöktüğünü gördüm. Parti lideri Sn. Meral Akşener'in de Altılı Masa sürecindeki tutarsız tutumu ve liderlik eksikliği, partinin siyasi itibarını zedeledi.

Son bir yıl içinde yaşadığımız süreçte partinin mağduriyet psikolojisi içinde kaldığını ve liderliğin sorunları dışarıda arayarak kendini meşrulaştırmaya çalıştığını gözlemledik. Ancak artık partinin sadece sansasyonel haberlerle dikkat çeken ve dış düşmanlığı üzerine inşa edilen bir yapıya dönüştüğünü görüyoruz. Bu durum, birçok adayın haksızlığa uğradığını düşünmesine ve seçmenlerin tepkisini göstermesine yol açtı.

Partinin 2023'teki kritik rolü için sürekli olarak parti içindeki sorunlara dikkat çektim. Ancak liderlik tutumundaki değişiklik olmadığı sürece bu sorunların çözülemeyeceğini anladım. Bu nedenle Aralık 2023'te liderliğe bir şans daha vermek için geri çekildim, ancak olumsuz gidişat devam ettiği için Şubat 2024'te istifamı açıkladım.

Parti şimdi kongre sürecine girecek ve liderlik yarışının yarattığı atmosferle bu sorunların çözülemeyeceğini düşünüyorum. İyi Parti'nin geleceği, kimin genel başkan olacağından ziyade partinin yeniden toplumu kucaklayabilen ve umut veren bir yapıya dönüşmesiyle ilgilidir. Ancak bu hedefe çok uzak olduğumuzu görüyorum.

Partiye zarar vermeden ve delegenin bana verdiği görevi ihmal etmeden İyi Parti'den ayrılmaya karar verdim. İyi Parti'de birlikte çalıştığım tüm vatanseverlere minnettarım. Gelecek kongrede tüm adaylara başarılar diliyorum."

Bilge Yılmaz, partiden ayrıldığını duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.