Bu kitap bir döneme tanıklığın eseri

Gazeteci Yazar Şenol Ateş, CHP muhabirliği yaptığı dönemde günü gününe aldığı notları anı-kitap olarak yayınladı. CHP'ye kumpas kurulduğunu düşünen Ateş, "Deniz'in Gidişi, Kemal'in Gelişi" isimli kitabında ilginç gözlemlerini ve anılarını anlatıyor.

Bu kitap bir döneme tanıklığın eseri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Gazeteci Yazar Şenol Ateş, mesleki yaşamının büyük bir bölümünü CHP ve parlamento muhabiri olarak geçirdiği dönemdeki anılarını kitaplaştırdı.

Galeati yayıncılıktan çıkan "Deniz'in Gidişi, Kemal'in Gelişi" isimli kitabında CHP'yi izlediği dönemlerde aldığı notları ve Baykal'ın kamuoyuna yansımayan uluslararası ilişkilerde Türkiye'nin çıkarlarını nasıl savunduğuna ilişkin "özel bilgileri" açıklayan Ateş, "Baykal tam bir Atatürkçü ve Türk milliyetçisiydi." dedi.

20. Ankara Kitap Fuarı'nda okuyucularına kitabını imzalayan Şenol Ateş, anadolugazete.com.tr muhabirine de kitabını imzaladıktan sonra, "Bu kitabı yazmaya nasıl karar verdiniz?" sorusunu yanıtladı.

adsiz-tasarim-72-001.jpg

Ateş, "Uzun yıllar CHP muhabirliği yaptım. Merhum Deniz Baykal'ı gazeteci olarak takip ettim; hem yurt içinde hem yurt dışında. Aktif gazeteci olarak görev yaptığım dönemde bu kadar fark edememiştim ama Merhum Baykal müthiş bir Atatürkçü ve yurdunu seven siyasetçiydi. Yurt dışında bunlara tanıklık ettim. Özel yaşamı farklı ama devletine toz kondurmayan bir siyasetçiydi. Yaşama veda etmeden önce kendisiyle ilgili bir kitap yazma isteğimi söylemiştim. Yardımcı olacağını da ifade etmişti. Ama rahatsızlandı ve bir araya gelemedik. Ancak, geç de olsa bu kitabı belgesel niteliğinde yazdım." diye konuştu.

İKİNCİ BAKI YAPILACAK

Şenol Ateş kitabın birinci baskısının bittiğini ikinci baskı için eklemeler yapmak istediğini de belirterek, "Kitaba ilgi çok fazla olmuş. İki ayda birinci baskı bitti. Sanırım; Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı dönemindeki dış politika başta olmak üzere içerideki uusal politikasının ne olduğunu anlamak isteyen partililer kitaba çok ilgi gösterdi." diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.