CHP lideri Özgür Özel'den mülakat mağduru ve atanamayan öğretmenlere miting çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV’de özel röportajda önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını ilk kez açıkladı

CHP lideri Özgür Özel'den mülakat mağduru ve atanamayan öğretmenlere miting çağrısı
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel, CHP’de yeni bir dönemin başladığını belirtti ve bu dönemin mücadelenin en sert verileceği zaman olduğunu belirtti. 18 Mayıs'ta Gençlik Bayramı'ndan bir gün önce atanamayan öğretmenleri, müfredatla ilgili soru işareti olanları ve mülakat mağdurlarını Saraçhane'de düzenleyeceği mitinge davet etti.

Özel, CHP'nin halkın gündeminde olmayan hiçbir konunun peşine takılmayacağını vurguladı. Ayrıca, MHP lideri Bahçeli ile yapılan görüşmeyi değerlendirerek, parti liderlerinin gerçek demokrasilerde el sıkışmadığını ve devlet geleneğini terk etmemeleri gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede dış temaslarla ilgili dosya sunduğunu ve Türkiye'nin dış politikasını daha iyi anlamak için bilgilendirme talep ettiğini dile getirdi. Özel, " Cumhurbaşkanı ile görüşmemde benim yurtdışına gitmeden önce Dışişleri Bakanlığı’ndan brifing almam lazım dedim. O ülkede ilişkilerim nasıl, sorunlarımız ne bunları bilmem gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı pozitif yaklaştı hatta konuları daha da genişletti." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, CHP’nin iç siyasette ana muhalefet dışarda ise Türkiye’nin partisi olarak görev yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Kendisine yönelik AK Parti ile görüşerek iktidara can simidi oluyorlar iddiasına yönelik de sert tepki gösteren Özel; emekliler, asgari ücretliler, atanamayan öğretmenler, müfredat, kaldırılması vaat edilen ancak kaldırılmayan mülakat gibi sorunların Cumhurbaşkanı ile konuşulmasının neden bir sorun olacağını sordu.

Özel ayrıca kısa süre sonra asgari ücret ve emekliler için yoğun bir çaba içerisine gireceğini de aktardı.

Özgür Özel, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayına birlikte karar vereceklerini ve en çok oyu alacak CHP'linin Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtti ve Yerel Seçimlerde partilerine yapılan aday belirleme sürecindeki eleştirilerin haksız çıktığını herkesin gördüğünü aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.