Cumhur İttifakı'nda hangi illerde kimin aday göstereceği belli oldu... Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Bartın...

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi iş birliği çalışmasını tamamlayan Cumhur İttifakı'nda hangi ilde kimin aday göstereceği de netleşmeye başladı. Kırıkkale, Yozgat, Çankırı ve Bartın'da kimin adayı desteklenecek?

Cumhur İttifakı'nda hangi illerde kimin aday göstereceği belli oldu... Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Bartın...
Yayınlanma:

AK Parti ve MHP arasında yapılan seçim iş birliği görüşmeleri tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "28 büyükşehirde AK Parti'nin, 2 büyükşehirde ise MHP'nin adayı desteklenecek." dedi.

İki parti arasındaki görüşmelerin sonunda bazı illerde her parti kendi adayını gösterecek yönünde karar alınırken, ilçelerde de iş birliği uygulanacak.

İHA'nın haberine göre, Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı’da partilerin ayrı ayrı belediye başkan adayı çıkaracağı belirtildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılacağını açıklamıştı. Geri kalan 29 il merkezinde ise iş birliği yapılmasında karar kılındı.

Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı’da partilerin ayrı ayrı belediye başkan adaylarını çıkaracağı öne sürülürken; Sinop, Yozgat ve Çorum'da AK Parti adaylarının desteklenmesi beklenirken, Osmaniye, Erzincan, Bartın'da ise MHP’nin adaylarının destekleneceği öne sürüldü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ilçeler konusunda da açıklama yapmış, "Bilecik’in Söğüt ilçesinde MHP’nin adayı, Bitlis’in Ahlat ilçesinde ise AK Parti'nin adayı desteklenecek." demişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.