İnfaz yasası değişiyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, istihbarat birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda 'casusluk' suçuna dair yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

İnfaz yasası değişiyor
Yayınlanma:

Tunç, ayrıca infaz sistemi ve Yargıtay seçimlerinin yöntemiyle ilgili değişikliklerin olacağını belirtti.

Tunç'un Yeni Şafak gazetesini ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara göre, 9. Yargı Paketi'nde yeni tip casusluk suçları için bazı maddelerin yer alacağını ifade etti. Bakan Tunç, şu şekilde konuştu: "TCK'daki casusluk suçu teknik olarak 'bilgi ve belge' üzerinden işlenebilen bir suç tipidir. Ancak geldiğimiz noktada çok daha farklı tekniklerle casusluk kavramı içinde kalabilecek suçlar işlenebilmektedir. Ülkemizin böyle operasyonlara maruz kalmaması için istihbarat birimlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzenlemeler içeren bir taslağımız var."

Ayrıca, Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi’nde Ceza İnfaz Sistemi, mükerrer suçlarla ilgili düzenlemeler, hakaret suçunun sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinin uzlaştırmadan çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınması gibi konuların da yer aldığını belirtti.

Yargıtay başkanlık seçimi konusunda ise Tunç, üye tamsayısının salt çoğunluğunun sağlanamadığını ve tıkanıklıkların önüne geçmek için seçim usulünde değişiklik yapılabileceğini ifade etti. Tunç, "Bu çerçevede Yargıtay’ın seçim sürecinde yıpratılmaması gerekiyor. Muhtemel tıkanmalar da bu değişiklikle aşılabilir" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.