Şahbaz: Menejit aşısı ücretsiz aşı takvimine alınsın

CHP'nin Gölge Sağlık Bakan Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, son dönemde menenjit vakalarındaki artışa dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığını önlem almaya çağırdı. Şahbaz, AB ve ABD'de ücretsiz olan menenjit aşısının da ücretsiz aşı takvimine alınmasını istedi.

Şahbaz: Menejit aşısı ücretsiz aşı takvimine alınsın
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP'nin Sağlık İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, son dönemlerde menenjit vakalarında büyük artış yaşandığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının menenjit vakalarını gizlediğini iddia eden Şahbaz, yaptığı yazılı açıklamada, Uşak'ta bir öğrencinin menenjit tanısı nedeniyle yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Şahbaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Uşak ilimizde Malkoçoğlu İlköğretim Okulu'nda okuyan 1. sınıf öğrencisi bir çocuğumuzun Menenjit tanısı ile yaşamını yitirdiği, ve aynı okuldan başka çocukların da bu tanıyla tedavi gördüğünü üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Birkaç ay önce Mersin Akkuyu'da Menenjit nedeniyle emekçilerimiz hayatını kaybetmişti. Ülkenin farklı bölgelerinden Menenjit vakası bildirimleri alıyoruz. Sağlık Bakanlığı Menenjitin görülme sıklığı konusunda herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmamakta, verileri gizlemektedir." dedi.

AŞININ DOZU ORTALAMA BİN 750 TL

Şehir hastanelerine milyarlarca dolarlık kaynak aktarıldığını ama menenjite neden olan "Meningokok" aşısı yapılmadığı için çocukların yaşamını yitirdiğini anlatan Şahbaz şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı ücretsiz aşı takviminde yer almayan bu aşı, Avrupa Birliği, Amerika ve İngiltere’de her çocuğa ücretsiz yapılırken, ülkemizde vatandaşlarımız tek dozu 1444 ile 2060 lira arasında değişen fiyatlardaki bu aşıları satın alarak yaptırmak zorunda kalmaktadır. Sağlık Bakanlığı ücretsiz Aşı Takviminde yer almayan RotaVirüs, Meningokok ve Human Papilloma Virüs (HPV) aşıları, rutin aşı programında ücretsiz olarak her çocuğa uygulanmalı ve çocuklarımız, vatandaşlarımız sağlıklı yaşamalıdır. Koruyucu sağlık hizmetleri devletin asli görevidir."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.