Halis Haktanır

Halis Haktanır

Siz bilirsiniz vekillerim

Siz bilirsiniz vekillerim

Ben esasım sizler vekilimsiniz. Şu anda bizleri TBMM‘de 550 taneniz temsil ediyorsunuz. Türkiye’nin seçilmiş kalburüstü insanlarısınız. Sizler Türkiye’nin Türk milletinin örnek alınacak insanlarısınız. Sizleri o meclise gönderirken de aynı düşünce ve duygularla gönderdik, gönderildiniz. Bu millet dedi ki, bizleri orada sizler temsil edin. Memleket meselelerine orada karar verin. Hüküm verin. Bizler sizlere güveniyoruz dediler. Kiminiz a partisinden, kiminiz b partisinden, c partisinden temsilci oldunuz. Ve orada mecliste yemin ettiniz. Yemininizin ne anlama geldiğini bizden daha iyi anladığınıza da inanıyoruz. Ülke sizden hizmet bekliyor. Vatandaş sizden bir şeyler bekliyor.

Dahası sizden iyilik, esenlik, kardeşlik, kucaklaşma bekliyorlar. Sizden insanı hakir görecek söz ve davranışlar beklemiyorlar. İnsanı yaratılış amacından başka yönde ifadelerle hitabet edilmesini istemiyorlar. Ne olur ağzınızdan çıkan ve çıkacak sözlere dikkat edin. Siz bu yanlış ifadelerle birbirinize hakaretlere devam ederseniz aile yuvalarımızda neler söylüyorlar, ayıp kardeşim dedirtirseniz siz vekillere esasların haklarını gasp ettiğini vurgusu vurulmuş demektir.

Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. 65 yaşındayım daha önceleri de TBMM’de tartışmalara TV’ler de açık oturumlara şahit oldum. Bu kadar vekillerimiz tarafından rencide olduğumuzu hatırlamıyorum. Size bu konu üzerinden kısa bir anı anlatayım. TV’nin birinde açık oturum var. O açık oturumun konukları rahmetli Süleyman Demirel, rahmetli Bülent Ecevit, rahmetli Necmettin Erbakan, rahmetli Alparslan Türkeş. O gün sayın rahmetli Erbakan hocanın işleri gereği programa katılamayacağı açıklandı. Ve gelemedi. Programı sunan gazeteci Alparslan Türkeş beye Necmettin Erbakan hakkında bir soru sordu.

Türkeş’in cevabı aynen şöyle” Sayın Necmettin Erbakan burada yok gelse idi cevabını verirdim” diyordu. Onun hakkında ağzına geleni söylemedi birbirilerine saygıları böyle sağlam idi. Şunu demek istiyorum onlarda vekildi onlarda mecliste bizleri temsil ediyordu. Şimdikilerde vekil bizim temsilcilerimiz. Varın siz karar verin vekillerimiz. Diyeceğim çok yazacağım çok ama ben utanıyorum. Bir daha diyorum ağzınızdan çıkan her söze dikkat ederseniz bizim vekillerimizsiniz. Bu karar da sizin diyor, aşağıdaki dörtlükleri sizlere yolluyorum.

VEKİLLERİME

Ağzınızı açıyor neler sayıyorsunuz biliyorum

Bu millet sizlere neler söylüyor seziyorum

Sizleri dinlerken ben hayatımdan beziyorum

Böyle giderse sizlere hakkımı helal etmiyorum…

 

Vekilimizsiniz seçilmiş gitmişsiniz yüce meclise

Neler söylüyorsunuz biraz düşünün kendinize gelsenize

Ağzınızdan çıkacak her söz size davacı olacaksa

Esasların aile yuvasına böyle boş laflar konacaksa…

 

Vekiller vatan sizden hizmet bekler durur

Etrafımız kan gölü olmuş bunu herkes bilir

Halis bu sözleri yüreği yandığı için söyler durur

Bu söylemleriniz böyle giderse kardeş kardeşi vurur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi