Eyüp Kara

Eyüp Kara

Sizden olunca iyi

Sizden olunca iyi

Sevgili Anadolu Gazetesi okurları son birkaç gündür Türkiye gündemini meşgul eden bir konu var Mehmet Ali Çelebi.

23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara'da doğan, ilk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamlayıp Maltepe Askerî Lisesini birincilikle bitirme başarasını gösterdikten sonra 2007'de Kara Harp Okulunu 4. olarak bitirdi ve teğmen oldu.

Mehmet Ali Çelebi Ergenekon davaları kapsamında, “örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı, 11 Mart 2014 tarihinde hakkında iddia edilen suçlardan beraat etti.

Cumhuriyet Halk Partisi 35 ve 36. Kurultaylarında Parti Meclisine girdi. 2018 genel seçimlerinde milletvekili seçildi. 29 Ocak 2021 tarihinde CHP'den istifa etti. 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı. 25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisi'nden istifa etti.

Mehmet Ali Çelebi, CHP’den istifa edip AK Parti’ye katıldıktan sonra kızılca kıyamet koptu. Özellikle vekil seçildiği CHP’li vekiller Çelebi’yi yerden yere vurdu. Olmadık hakaretler, olmadık sözlerle Çelebi’yi suçladılar. Benim aklıma bunu almadı ve almayacak ta…

Evet bir vekil HDP’den seçilip Atatürk’ün partisi dedikleri CHP’ye katılırsa sorun yok, ama bir vekil CHP’den seçilip başka bir partiye katılırsa özellikle de bu AK Parti olursa sorun çok büyük. Nasıl böyle şey olabilir ki, CHP Türkiye’nin hatta ve hatta Türkiye’nin sahibi nasıl olsa.

Kendilerini öyle görüyorlar benim nazarımda. Türkiye sadece CHP’lilere ait sen, ben sıradan vatandaşın Türkiye’de ne hakkı olabilir? Normal bir vatandaş cahildir, bilgisizdir, onların deyimiyle makarnacıdır hatta ve hatta bilgisizdir ve eğitimsizdir.

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi‘yle ile ilgili, “Memleket Partisi’nden ayrıldıktan sonra kendisiyle 3 defa Anadolu Kulübü’nde sohbet ettik. Ben Zafer Partisi’ne davet etmiştim. O da kabul etmişti” dedi.

Yani Sayın Mehmet Ali Çelebi’yi partisinde görmek isteyen sadece AK Parti değil, Zafer Partisi var ve adını söylemek istemediğim başka parti liderleri de kendisi ile görüşüp kendi partilerinde siyasete devam etmesini bile istediler. Bunlarda yakın zamanda ortaya çıkacaktır kimsenin kuşkusu olmasın.

Neymiş efendim Atatürk’ün partisinden istifa edip AK Parti’ye nasıl katılırsın? Sen partini ve davanı sattın diyorlar Mehmet Ali Çelebi için. Peki ben onlara sormak istiyorum siz gerçekten CHP’nin gerçekten Atatürk’ün partisi olduğuna inanıyor musunuz?

Görünen köy kılavuz istemiyor, ne kadar saklarsanız saklayın altılı masanın en büyük ayağının HDP olduğunu biliyorsunuz fakat söylemekten korkuyorsunuz. Nedenini sizde biliyorsunuz. Söylersek Türk milleti tepki gösterir seçim kazanamayız sizin korkunuz. Ne kadar inkar ederseniz edin CHP eski CHP değil ayan beyan ortada.

Mızrak çuvala sığmıyor görüyorsunuz. Sizin partinize geçince medeni, modern, çağdaş ve laik oluyor, AK Parti’ye katılınca davasını satmış, partisine ihanet etmiş oluyor öyle mi? Hadi oradan siz ancak bu söylemlerle cahil insanları ve kendinizi kandırırsınız bilin istedim.

Benim anlamadığım CHP’li vekillerin neden bu kadar Mehmet Ali Çelebi’ye yüklendiği ve onu itibar suikastına uğratmaya çalıştıkları. Yahu sizin partide adalet ve demokrasiyi görmeyen bir vekil başka bir partiye geçince neden hain oluyor. Bu yaftayı nasıl yapıştıra biliyorsunuz? Buna ne hakkınız var?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi