Eyüp Kara

Eyüp Kara

Sizin derdiniz nedir?

Sizin derdiniz nedir?

Sevgili Anadolu Gazetesi okurları dünyanın en güzel ülkesi neresi diye sorsalar bana hiç düşünmeden Türkiye derim. Onca yeri görmüş ve onca yeri gezmiş birisi olarak dünyada Türkiye’den daha güzel bir ülke inan ben görmedim.

Şehit kanlarıyla sulanmış bu Anadolu toprakları ne mübarektir biliyorsunuz. İnanın toprağına adam eksen adam bitecek kadar verimlidir. Ama içinde yaşayan o kadar çok hain, o kadar çok vatansız var ki hem kendi adıma hem ülkem adına üzülüyorum.

Biri çıkar ülkesini yurt dışında karalar, birisi çıkar ülkesini yabancı ülkelere şikayet eder, birisi çıkar Türkiye’ye yatırım yapmayın, birisi çıkar Türkiye’de can güvenliği yok der. Kimi kast ettiğimi biliyorsunuz elbette.

Burada adını zikredip günaha girmek istemiyorum ama bu ülke bunları hak edecek ne yaptı onu düşünüyorum ama bulamıyorum. Ülkesinin menfaatine olmayan her türlü işe koştura koştura gidenler, ülkesinin çıkarı söz konusu olduğunda başını devekuşu gibi toprağın altına gömüp ölü taklidi yapıyor.

Birileri çıkar askerine, polisine dil uzatıp olmadık hakaretler olmadık suçlamalarda bulunur. Hatta devletin teröristleri öldürmek için kimyasal silah kullandığını söyler, söyler, söyler. Bunlar hiçbir zaman ülkesinden yana olamayanlar maalesef.

Geçen hafta bir adam çıktı. Maşallah o kadar çok beslenmiş ki göbeğini taşıyamıyor inanın. Kendisini izledim onun adına ben utandım, kendisi utanmadı ve utanacağını da hiç sanmıyorum. Bu adam Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar.

Beyefendi katıldığı özel bir televizyon kanalının canlı yayınında ekmek zammı ile ilgili ne düşünüyorsunuz sorusuna “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” diyor. Evet aynen dediği bunlar.

Beyefendi diyor ki ben bilimsel verileri söyledim, şu ülkede şu kadar ekmek, bu ülkede bu kadar ekmek tüketiliyor ama Türkiye daha çok ekmek tüketiyor ve bu yüzden beyni gelişmiyor ve aptal demek istiyor işin özü bu.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar daha sonra ifade vermek üzere emniyete götürüldü ve ardından tutuklandı. Kolivar emniyetteki ifadesinde, “Ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim” dedi.

Evet yersen tabi. Bu beyefendinin amacı hükümete bel altından vurmak. Kendisi gibi düşünmeyen kendisinin istemediği bir cumhurbaşkanı olduğundan kabullenmek istemiyor. Kendini, aydın, medeni ve modern gördüğünden kendisinin düşüncesinden olan birisi nasıl cumhurbaşkanı olabilir?

Onun fikri asıl milletine karşı olması. Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanını kabullenmemek. Çünkü sözlerinin devamında seçilen hükümete ve dolayısıyla başındaki Cumhurbaşkanına laf söylemek olduğu zaten ortaya çıktı.

Sonra da diyor ki “Ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim” gibi laf salatası yapmış yersen. Kimse yemedi tabi bunu kodese tıktılar. Kodese tıkmakla sorun çözülse keşke bütün sorunlar.

Ekmek aptal toplumların besiniymiş bunu sen hangi akılla söyledin bilmiyorum ama aklının yerinde olmadığı ortada. Üstelik bunu söyleyen adam ekmek üretenlerin sırtından nemalanan bir adam ne acı değil mi?

Hem ekmekçinin sırtından geçin hem de onlara hakaret et sonra yok ben öyle demedim de şöyle demek istedim diye kıvırmaya çalış. İnanın bu sendika başkanları var ya resmen saltanat sürüyorlar. Yedi sülalesini başta kendi çocukları olmak üzere ya sendikaya sokup iyi görevlere getiriyorlar ya da onlara her türlü imkanı sağlıyorlar.

Bu sendikacıların kesinlikle iyi araştırılması lazım diye düşünüyorum. Çünkü görüyoruz, okuyoruz sendika başkanları öyle böyle para kazanmıyorlar üstelik hiçbir iş yapmadan ve oturdukları yerden. Onun için bu sendika ve odalara artık bir çekidüzen vermenin zamanı geldi ve geçti bile.

Neticede artık milletinize hakaret etmekten, onları aşağılamaktan ve hakir görmekten vazgeçin. Bu “Aziz Türk Milleti” dünyanın en şerefli milletidir bilin istedim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi