Sosyal medya işe yaradı, araca kavuştu

 Elazığ’da yakalandığı hastalık nedeniyle 5 yıl önce bir bacağını kaybeden Bülent Şahin, sosyal medyada başlatılan kampanya ile hayatını değiştiren özel araca kavuştu. 

Sosyal medya işe yaradı, araca kavuştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

 Elazığ’da yakalandığı hastalık nedeniyle 5 yıl önce bir bacağını kaybeden Bülent Şahin, sosyal medyada başlatılan kampanya ile hayatını değiştiren özel araca kavuştu. 

33 yaşındaki Bülent Şahin 2002 yılında kemik kanserine yakalandı. Uzun süre tedavi gören Şahin, 2013 yılında kanserden dolayı sağ bacağını kaybetti. Koltuk değnekleri ile hayatına devam eden Şahin, internette gördüğü engelli aracını almak istedi ancak fiyatı 16 bin 500 lira olan aracı almaya imkanı yeterli olmadı. Şahin'in arkadaşı Yusuf Kenan Polat, valilik izniyle sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanya kapsamında kısa süre içerisinde 16 bin 500 lira toplanarak Şahin'in istediği engelli aracı alındı. Aracını teslim alan Şahin, istediği yere gidebilme imkanına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. 

arac-yardim.jpg

2002 yılında kanser hastalığına yakalandığını anımsatan Bülent Şahin, tedavisinin 14-15 yıl sürdüğünü, 2013 yılında da bacağının ampute olduğuna aktardı. Kendisinin elektrikli aracı almak istediğini ancak alamadığını aktaran Şahin, "Valilik izniyle Elazığ sayfası bir kampanya başlattı. Miraç Kandili'nde para toplandı. Sipariş verildi araç Ramazan ayında geldi. Bu özellikte Elazığ’da ve Doğu'da ilk engelli aracıdır” dedi. 

Elazığ’a ait sosyal platform adı altında bir hesabı bulunduğu ifade eden Yusuf Kenan Polat, “Bülent kardeşimizi Dursun denen bir arkadaşımızın sayesinde tanıdım. Böyle bir hayalinin olduğunu öğrendik. Biz de Bülent kardeşimizin bu güzel hayalini gerçekleştirmek istedik. Sayfada böyle bir şey paylaştık" ifadelerini kullandı. 
Valilikten alınan izinle kampanyayı başlattıklarını, 6 ay içerisinde tamamlandığını belirten Polat, yurt içinden ve yurt dışından bir çok kişinin desteğiyle Bülent Şahin'i sevindirdiklerini, kendileri için önemli olanın da bu olduğunu kaydetti. 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.