25. Kumluca Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Atlı oldu

Kumluca ilçesinde düzenlenen 25. Tarım ve Seracılık Festivali'nde gerçekleştirilen yağlı güreşlerin galibi Fatih Atlı oldu.

25. Kumluca Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Atlı oldu
Yayınlanma:

Kumluca Şehir Stadı'nda bin 238 güreşçinin katılımıyla gerçekleşen güreşlerde, 70 başpehlivanın da aralarında bulunduğu 13 kategoride sporcular mücadele etti.

Güreşlerin açılışında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, yeni seçilen bir belediye başkanı olarak ilk defa bir güreş organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu dile getirdi. Avcıoğlu, gelecek yıllarda güreşleri üç gün sürecek bir etkinlik haline getirmeyi planladıklarını ifade etti.

Finalde Kırkpınar başpehlivanlarından Fatih Atlı ve Enes Doğan karşılaştı. Müsabakanın ilk 15 dakikasında kontrollü bir mücadele görülürken, sonrasında atak yapan Fatih Atlı rakibini yenerek 25. Kumluca Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan unvanını aldı.

Fatih Atlı, güreşin sonunda yaptığı açıklamada sezonun ilk yağlı güreşinde birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini vurguladı. Atlı, umutlu bir sezon geçireceklerini ve Kırkpınar ve diğer güreşlerde başarılar elde etmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Kupa ve madalya töreninin ardından, ağalık ihalesini iş insanı Ercan Sabur'un 3 milyon 7 bin lira ile kazandığı açıklandı.

Güreşlerin 15 saat süren maratonunda Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim ve çevre ilçe belediye başkanları ile birçok güreşsever de yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.