25 Mayıs Dünya Futbol Günü ilan edildi: 25 Mayıs neden futbol günü oldu?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, tarihi bir kararla 25 Mayıs'ı 'Dünya Futbol Günü' olarak kutlanması için resmi bir platform oluşturdu. Türkiye ve gözlemci üye statüsündeki Filistin'in de aralarında bulunduğu 160'tan fazla ülkenin sponsorluğunda sunulan karar tasarısı, oy birliğiyle kabul edildi.

25 Mayıs Dünya Futbol Günü ilan edildi: 25 Mayıs neden futbol günü oldu?
Yayınlanma:

Dünya Futbol Günü'nün belirlenmesinde, futbolun evrensel niteliğini yansıtan tarih olan 25 Mayıs 2024 esas alındı. 25 Mayıs 1924'te Paris'te düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları tüm bölgelerin temsil edildiği tarihin ilk uluslararası futbol turnuvası olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle 25 Mayıs tarihi evrensel olarak bu nedenle Dünya Futbol Günü ilan edildi.

Karar mektubunda, 25 Mayıs'ın Dünya Futbol Günü olarak kutlanmasının tüm ulusları, BM organlarını, uluslararası organizasyonları, sivil toplum örgütlerini ve özel sektörü futbolun birleştirici gücünü vurgulamaya ve yaymaya teşvik etmek için bir fırsat olarak değerlendirildiği belirtildi.

Dünya Futbol Günü, futbolun barış, dayanışma, eşitlik ve sosyal kalkınma gibi değerlerini kutlamak için bir vesile olacak. Tüm dünyadaki futbolseverler, bu özel günde futbolun güzelliklerini paylaşacak ve bu sporun toplumlar arasında köprüler kurma potansiyelini kutlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.