Ankara futbolunun panoraması

Ankara futbolunda bu hafta da belirsizlikler ve ağır kayıplarla geçti.

Ankara futbolunun panoraması
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Ankara futbolunun hafta sonu yine birbirinden önemli maçları vardı. Play-off ve düşmeme mücadelesi veren takımların kritik mücadelesinde Ankara takımları genel olarak sahadan boynu bükük ayrıldı.

aa-20240428-34408863-34408848-caykur-rizespor-mke-ankaragucu.jpg

SON SANİYEDE BİR PUAN

Ankaragücü, Rizespor deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Son saniyelerde kaleci Bahadır’ın bile korner pozisyonu için çıktığı maçta oluşan karambol Ankaragücü’ne bir puanı getirdi. 2-2 biten maçın ardından sahada kısa süreli gerginlik yaşansa da gerginliği yatıştıran taraf Emre Belözoğlu oldu.

İlk maçın ardından da Ankara’da saha karışmış, Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunmuştu.

Çok sayıda beraberliği bulunan Ankaragücü’nde Belözoğlu, "Beraberliklerin çoğunda kazanmaya yakın olan taraf bizdik. Bugünün ikinci yarısını buna dahil edebiliriz." dedi.

aa-20240428-34406678-34406668-goztepe-genclerbirligi.jpg

PLAY-OFF ŞANSI ZORA GİRDİ

Gençlerbirliği, şampiyonluk maçına çıkan Göztepe’yle Gürsel Aksel Stadı’ndan karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği oyuna tutunmakta zorlanırken, tıklım tıklım tribünler önünde Göztepe sahadan 2-0 galip gelerek Süper Lig’e yeniden yükseldi.

Gençlerbirliği ise bu ağır yenilgi sonrası 47 puanda kaldı ve play-off hattındaki son takımla puan farkını üç puana çıkardı.

aa-20240428-34407116-34407115-ankara-keciorengucu-umraniyespor.jpg

Keçiörengücü ise Ümraniyespor ile kritik maçta karşı karşıya geldi. Yenilenin üç puandan fazlasını kaybedeceği maçta Keçiörengücü 4-2 sahadan galip ayrıldı.

Puanını 39’a yükselten Ankara ekibi düşme hattıyla son iki hafta kala farkı 6 puana çıkararak aşağı ile bağını kesti.

2.LİGDE DÜŞME KORKUSU VE PLAY-OFF SEVİNCİ

2.Lig’deki takımlardan Etimesgut Belediye deplasmanda Fethiyespor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın son bölümünü 10 kişi oynayan temsilcimiz aldığı bir puanla önemli bir adım atsa da pota ile farkı açamadı.

Derincespor’un düşme hattında puanı 37, Etimesgut Belediyespor’un ise 39 oldu. Etimesgut önümüzdeki hafta evinde İnegölspor’u ağırlayacak ve bu maçta bir sürprize izin vermemesi gerekiyor.

Diğer gruğta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor, Ankara Demirspor’a 6-1’lik bir hezimet yaşattı. Anakra Demirspor’un yukarı ve aşağı ile bir işinin olmaması sevindirici kısım oldu.

Ankaraspor ise Nazilli Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Beraberliğin iki takıma da hedefleri için yettiği maçta Ankaraspor bu sonuçla play-off’u garantiledi, Nazilli Belediyespor ligde kalmayı garantiledi.

3.LİG’DE AMATÖR ÜZÜNTÜSÜ

3.Lig takımlarından Çankaya FK geçtiğimiz hafta ligde kalmayı garantilemişti. Bu hafta da deplasmanda Muş 1984 ile 1-1 berabere kalan Çankaya FK sezonu 31 puanla 10.sırada tamamladı.

Hacettepe 1945 ise hayati maçta evinde Anadolu Üniversitesi’ne 1-0 mağlup oldu.

Bu sonuçla başkent ekibi 29 puanda kalarak bİr alt lige yani amatöre düşmüş oldu. Daha önce düşen Hacettepe Spor’un isim hakkını alarak Hacettepe 1945 olarak yola devam etmesine karar verilmişti. Kısa süre sonra isim hakkı alan takım da aynı kaderi yaşadı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum