Ankaragücü, Türkiye Kupası'nda finali hedefliyor: Rakip geçen sezon penaltılarla geçilen Beşiktaş

Trendyol Süper Lig’de 33. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanında 2-0 mağlup olan Ankaragücü, Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında avantajlı skor elde etmek istiyor.

Ankaragücü, Türkiye Kupası'nda finali hedefliyor: Rakip geçen sezon penaltılarla geçilen Beşiktaş
Yayınlanma:

Süper Lig’de Eryaman Stadyumu’nda son 2 maçını kazanan ve 3 maçtır kaybetmeyen Ankaragücü, Türkiye Kupası’nda da bütün maçları Eryaman Stadyumunda oynadı. 5 maçın tamamında kazanan Ankaragücü, son olarak Fenerbahçe’yi tek maçta 3-0 ile geçmeyi başarmıştı.

Bu sezon Süper Lig’in en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Beşiktaş ise sezonun en fazla teknik adam değiştiren takımı. Siyah-beyazlılar son olarak Portekizli teknik adam Fernando Santos ile de yolları ayırdı ve geçici olarak takımın başına Serdar Topraktepe getirilmişti. Topraktepe, ilk maçında Ankaragücü’ne karşı galip gelerek bu sezon 4 maçında 3. galibiyetini aldı.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ 96. KARŞILAŞMA

3 hafta içinde 3 kez karşılaşacak iki takımın ligdeki randevusunu Beşiktaş kazandı. Sezonun ilk yarısında ise Ankaragücü ile Beşiktaş 1-1 berabere kalmıştı.

Bugünkü karşılaşma iki takımın 96. randevusu olacak. 95 maçta Beşiktaş’ın Ankaragücü’ne karşı büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Ankaragücü’nü 68 kez yenen Beşiktaş 21 kez berabere kalırken 6 kez de Ankaragücü’ne mağlup oldu. Son 14 maçta rakibini yenemeyen Ankaragücü, Eryaman’da ise son 2 maçında rakibine mağlup olmadı ve geçen sezon Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ı penaltılarla devre dışı bırakmayı başardı. Ankaragücü’nün Beşiktaş’a karşı son galibiyeti ise 2011’de Serdar Özkan’ın 1. dakikada attığı golle gelmişti. Geçen sezon Beşiktaş’ı penaltılarla mağlup eden Ankaragücü kadrosunda bulunan isimlerden Atakan, Radakovic, Tolga, Tasos, Sowe ile yedek kulübesindeki Bahadır, Pedrinho ve Macheda bu maçta da sahada olabilir.

Ankaragücü, geçen sezon da yarı final oynadığı Türkiye Kupası’nda bu sezon final ve şampiyonluk hedefliyor. Beşiktaş ise geçen sezon son 16 turunda elendiği Ankaragücü’ne karşı rövanşı almak istiyor. Ankaragücü, Türkiye Kupasında geçen sezonki başarısı için uzun yıllar beklemek zorunda kalmıştı. Beşiktaş ise 2020-2021 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupasını beraber kazanmıştı. Beşiktaş’ın o şampiyonluk öncesi son başarısı ise 2017-2018 sezonunda Fenerbahçe’ye elendiği olaylı geçen yarı finaldi. İki takımın Türkiye Kupası’ndaki ise 8. randevusu olacak. Bu maçlarda Beşiktaş 5 kez kazandı 1 maç berabere bitti son maçında normal süresi berabere bitse de penaltılarla Ankaragücü galip geldi.

EMRE BELÖZOĞLU ‘NUN BEŞİKTAŞ KARNESİ

Son maçta saha kenarında olmayan Emre Belözoğlu, Beşiktaş’la daha önce 6 kez teknik adam olarak karşılaştı ve 2 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet aldı.

Bu zorlu eşleşmenin ilk ayağındaki maçın hakemi ise Ümit Öztürk. Öztürk, bu sezon biri Türkiye Kupası olmak üzere 19 maç yönetti. Deneyimli hakem bu maçlarda 96 sarı 1 kırmızı kart verirken 3 kez de penaltı kararı verdi.

ÜMİT ÖZTÜRK İLE İKİ TAKIMIN DA BU SEZONKİ 4. RANDEVUSU

Ümit Öztürk, Beşiktaş’ın 3’ü bu sezon olmak üzere 19 maçını yönetti ve 5’er kırmızı kartın ve 5 penaltının çıktığı bu maçlarda Beşiktaş 12 galibiyet 3 beraberlik 4 yenilgi aldı. Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş’ın Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçın yanında ligde Alanyaspor’a 3-1, Adana Demirspor’a 4-2 yenildiği maçı yöneten Ümit Öztürk Ankaragücü’nün ise 17 maçını yönetti.

Sarı-lacivertliler bu maçlarda 4 kez kazanırken 5 beraberlik 8 de yenilgi aldı. Ankaragücü bu sezon Ümit Öztürk yönetiminde 1 galibiyet 1 beraberlik 1 de yenilgi aldı. Ankaragücü’nün bu maçlarında 5’i Ankaragücü’ne olmak üzere 6 kırmızı kart gösteren Öztürk, 5 penaltı kararının dördünü de Ankaragücü aleyhine verdi. Ümit Öztürk Ankaragücü’nün son 6 maçında ise penaltı ve kırmızı kart kararı vermedi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Uros, Mujakic, Atakan, Flips, Tolga, Efkan, Morutan, Bassogog, Ali Sowe

Beşiktaş: Mert, Svensson, Worrall, Necip, Umut, Al Musrati, Muçi, Gedson, Rashica, Ghezzal, Muleka

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.