Ankaragücü ve Gençlerbirliği 1 gün arayla Eryaman'da: Zemin üst üste 2 maça hazır mı? | Yağış zemini nasıl etkiledi?

Ankara Eryaman Stadyumu'nu yoğun mesai bekliyor. 3 Mayıs Cuma günü oynanacak Ankaragücü-Alanyaspor karşılaşmasıyla başlayacak mesai, 5 Mayıs Pazar günü Gençlerbirliği-Giresunspor maçıyla devam edecek. Ankara'yı etkisi altına alan yoğun yağmur zemini nasıl etkiledi? Eryaman'ın zemini 1 günde 2 maçı kaldırabilecek mi? anadolugazete.com.tr cevaplara ulaştı. İşte detaylar...

Ankaragücü ve Gençlerbirliği 1 gün arayla Eryaman'da: Zemin üst üste 2 maça hazır mı? | Yağış zemini nasıl etkiledi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sezon içinde zaman zaman polemiklere neden olan, Ankaragücü ve Gençlerbirliği teknik adamları tarafından da eleştirilere uğrayan Eryaman Stadyumu'nun zemini yoğun fikstür öncesi merak ediliyor.

Ankara'nın son günlerde yoğun sağanak yağış alması ve yer yer su baskınları yaşamasıyla da beraber Eryaman'ın zemini maçlar öncesinde yeniden gündeme geldi.

Ankara'nın köklü iki kulübü Ankaragücü ve Gençlerbirliği kendi liglerinde kritik karşılaşmalara çıkacak. Ankaragücü, Süper Lig'de düşme hattından iyice uzaklaşarak rahat nefes almak adına Akdeniz ekibi Alanyaspor'u konuk edecek. Gençlerbirliği ise play-off iddiasını sürdürmek için Giresunspor karşısında önemli bir karşılaşmaya çıkacak.

Bir gün arayla oynanacak maçlarda Eryaman Stadyumu'nun zemini ne durumda olacak?

YOĞUN YAĞIŞ, YOĞUN FİKSTÜR...

Eryaman Stadyumunda son maç 23 Nisan 2024 tarihinde Ankaragücü-Beşiktaş arasında oynanmıştı. 10 gün dinlenen zemin bu hafta tekrardan yoğun mesai içerisine girecek.

iceryaman.jpg

23 Nisan 2024/ Eryaman Stadyumu

anadolugazete.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre, Eryaman Stadyumu yoğun sağanak yağıştan kötü etkilenmedi.

Yetkililer, yoğun yağışın ardından zeminde herhangi bir problem olmadığını aktardı. Yağmur sonrası ekstra bir 'yaramazlık' olmadığını kaydeden yetkililer, Eryaman Stadyumu'nun zemininde su birikintileri ve göl oluşumunun da yaşanmadığını söyledi.

Yetkililer Eryaman Stadyumu'nun son durumu hakkında ''Zemin halı gibi'' ifadelerini kullandı.

''BOZUKLUKLAR OLABİLİR''

Eryaman Stadyumu zeminin son hali göz önüne alındığında yetkililer, genel olarak bir problem olmadığını ancak maçlar oynanırken bozukluklar yaşanabileceğini söyledi.

Maçların oynanması konusunda bir aksilik yaşanmayacağı söylenen Eryaman'ın zemini, maçlar oynandığı sırada yer yer bozukluklar ve 'kalkmalara' sahne olabilir. Ankaragücü'nün 3 Mayıs'ta oynayacağı karşılaşmada zeminin durumunun daha iyi olması bekleniyor. Karşılaşma sırasında oluşabilecek bozuklukların ve aksiliklerin giderilmesi için ise zemin ekibinin 1 günü olacak.

Gençlerbirliği maçına da sorunsuz hazır olması beklenen zemin, kırmızı-siyahlıların maçında da ev sahipliği yapacak. Maçlarda genel olarak ağır bir zemin olması bekleniyor. Yoğun yağmurun etkisiyle ağırlaşacak zemin Ankaragücü maçının ardından Gençlerbirliği maçında biraz daha dezavantajlı bir halde olabilir.

Eryaman Stadyumu genel olarak sorunsuz olarak maçları bekliyor. Bu iki maçın ardından zeminin 19 Mayıs'ta oynanacak Ankaragücü-Pendikspor maçına kadar bakıma alınması da bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.