Beşiktaş, şansımızın tutmadığı Dinamo Kiev önünde ilk yarıyı önde kapattı!

Beşiktaş Avrupa’da kritik dönemeçte. Kara Kartal, Avrupa’da UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında eski belalısı Dinamo Kiev ile karşılaşıyor. Dengeli giden maçta Aboubakar'ın 40. dakikada atttığı golle Beşiktaş devreyi 1-0 önde kapattı.

Beşiktaş, şansımızın tutmadığı Dinamo Kiev önünde ilk yarıyı önde kapattı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

13. dakikada Beşiktaş ceza sahası dışı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Shaparenko'nun paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Vanat'ın ceza saha dışından çektiği şutta top az farkla auta gitti.

20. dakikada Aboubakar orta sahadan kaptığı topla hücuma kalkarak meşin yuvarlağı sağdan bindiren Onur Bulut'a bıraktı. Onur'un ortasında Aboubakar'ın topukla kaleye gönderdiği meşin yuvarlağa kaleci son anda müdahale ederken, seken topu Salih Uçan tamamlasa da pozisyon autla neticelendi.

34. dakikada Tymchyk'in sağdan pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Vanat'ın şutunda top kaleci Mert Günok'ta kaldı.

38. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Onur Bulut'un ceza sahasına ortasında Muleka'nın kafa vuruşunda top Tymchyk'in eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

40. dakikada topun başına geçen Aboubakar meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Liginde play off turuna yükselirken 2. Ön eleme turunda Tirana’yı iki maçta da yenerek toplamda 5-1’lik skorla geride bırakmıştı. Beşiktaş 3. Ön eleme turunda da Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü’yü yine iki maçı da kazanarak toplamda 5-2 ile geride bırakmıştı. Avrupa’da 4 maçta 10 gol atan Beşiktaş, Süper Lig’de ise 2 maçta sadece 2 gol atabildi. Şenol Güneş yönetiminde bu sezon birçok transfere imza atan Beşiktaş’ta en fazla dikkat çeken transferlerden Rashica ve Chamberlain son lig maçında Pendikspor karşında 60. dakikada oyuna girmişti.

ra.jpg

İLK 11 BELLİ OLDU

Beşiktaş’ın ilk 11’i şöyle: Mert Günok, Valentin Rosier, Omar Colley, Daniel Amartey, Arthur Masuaku, Salih Uçan, Amir Hadziahmetovic, Gedson Fernandes, Onur, Jackson Muleka, Vincent Aboubakar

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, tarihinde iki kez UEFA Kupa Galipleri Kupası, bir kez de UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürme başarısı gösterdi.

Beşiktaş’ın rakibi olan Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'in Türk takımlarına karşı olan üstün performansı dikkat çekiyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında yarın Dinamo Kiev'e Romanya'da konuk olacak siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 234 müsabakada 88 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 mağlubiyet yaşadı.

Avrupa arenasında 309 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 349 gol gördü.

KİEV’E ŞANSIMIZ TUTMUYOR

Dinamo Kiev, Türk takımlarına karşı 14 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi alırken, attığı 38 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü.

Beşiktaş ile de 10 kez karşılaşan Dinamo Kiev, bu maçlarda 6 galibiyet alırken 2 maç berabere bitti. Beşiktaş da sahadan 2 kez galip ayılmayı başardı. Kiev bu maçlarda 23 gol atıp 6 gol yedi. Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında istatistik olarak geride görünse de Türk takımları içinde Dinamo Kiev’i eleyen tek takım Beşiktaş.

lucescu.jpg

KİEV’İ ELEDİĞİMİZDE TEKNİK DİREKTÖR LUCESCU’YDU

Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde eşleştikleri Dinamo Kiev karşısında İstanbul'daki 3-1 ve deplasmandaki 0-0'lık skorlarla tur atlamıştı. Beşiktaş’ın Dinamo Kiev karşısında turu geçtiği 2002-2003 sezonunda Beşiktaş’ın teknik direktörü Mircea Lucescu’ydu. Lucescu şu an Dinamo Kiev’in teknik direktörü.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA MACERASI

Beşiktaş, Avrupa'da 235. kez sahne alacak.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Avrupa kupalarında çıktığı 234 müsabakada 88 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 yenilgi yaşadı.

Söz konusu maçlarda 309 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 349 gol gördü.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performansı şöyle:

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek final oynadı.

Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003'te ise UEFA Kupası'nda adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde de çeyrek finale yükseldi.

EN FARKLI MAÇLAR

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2018-2019 sezonunda elde etti.

Siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında ağırladığı Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn'ı 6-0 mağlup ederek Avrupa'daki en farklı skorlu galibiyetine imza attı.

Beşiktaş, 2002-2003 sezonunda ise UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı deplasmanda 5-0 yendi.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarındaki en farklı yenilgisini 2007-2008 sezonunda yaşadı.

Söz konusu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden siyah-beyazlı ekip, İngiltere temsilcisi Liverpool'a deplasmanda 8-0 kaybetti.

Beşiktaş, ayrıca 2000-2001 sezonunda İngiltere'nin Leeds United ve 2016-2017 sezonunda da şu anki rakibi Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımlarına da Kupa 1'de 6-0'lık skorlarla yenildi.

cenk.jpg

GÜNCEL KADRODA AVRUPA'NIN EN GOLCUSÜ CENK TOSUN

Siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncuları sıralamasında Oktay Derelioğlu, 14 golle zirvede yer alıyor.

Bu alanda Oktay Derelioğlu'nu 12'şer kez fileleri havalandıran Ricardo Quaresma ile Bobo takip ediyor.

Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda bulunan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla Avrupa'da 11 gole imza atarken, Vincent Aboubakar ise 9 kez fileleri havalandırdı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.