Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un borçlarını tek başıma kapatmaya talibim

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün 4 milyar seviyelerinde bir borcu olduğunu açıkladı ve bu borcu tek başına kapatmaya talip olduğunu ifade etti.

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un borçlarını tek başıma kapatmaya talibim
Yayınlanma:

İstanbul'da Teknik Direktör Abdullah Avcı ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğan, ekonomik sorunların altını çizdi ve kulübün başarısının sadece şampiyonlukla ölçüldüğünü belirtti. Doğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Trabzonspor camiasını şampiyonluk harici hiçbir sonuç mutlu etmiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Her iki üç senede bir battık mı çıktık mı diye konuşuyoruz. Geçen yıl 140 milyon Euro ödeme yaptık. 140 milyonun 120 milyon Euro'luk kısmını kasaya karşılıksız koyduk. Bu 140 milyonun yüzde 10’uyla transfer yapamadık. Başka borçlar ödedik. Bu kadar yüksek ödeme gücümüze rağmen borcumuz 4 milyar lira seviyelerinde. Bunlar ödenmeseydi durumumuz daha vahim olabilirdi. Bu borcu kapatmaya talibim. Borcu kapatmaya inancım var mı, sonuna kadar var? Yoksa burada bir dakika durmam. Borcu sıfırlarken de yarışın içinde olmak zorundayım."

Doğan, kulübün geleceğini güvence altına almak adına çok ciddi projeler üzerinde çalıştıklarını ve bunlardan bazılarının son aşamaya geldiğini belirtti. Kartal projesinde sona gelindiğini ifade eden Doğan, bu projelerin hayata geçirilmesiyle Trabzonspor'un ekonomik anlamda daha sağlam bir zemine oturacağını söyledi.

Öte yandan, siyasetin Trabzonspor'a destek verdiği şeklindeki iddialara da yanıt veren Doğan, bu söylemlerin manipülatif olduğunu vurguladı. Kartal projesinin, 29 yıl önce İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştiğini ve kulübe tahsis edilen bir yer olduğunu belirten Doğan, devletten yeni tesisler kazandırma taleplerinin olduğunu da ekledi.

Teknik Direktör Abdullah Avcı ise Trabzonspor'un her zaman yarışmak zorunda olduğunu ve bu için güçlü bir A takım ve akademik kadro oluşturulması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki sezon için şampiyonluk hedeflerinin olduğunu belirten Avcı, kulüp yönetimine her zaman destek veren Başkan Ertuğrul Doğan'a teşekkür etti. Avcı ayrıca transfer konusunda başkanın kendisinden daha hızlı olduğunu ve yeni sezon için hedeflerinin net olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.