Galatasaray, şampiyonluk yolunda Sivasspor'a karşı: 4 maçtır yenilmeyen Sivasspor'da hedef Avrupa!

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, EMS Yapı Sivasspor'u Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta konuk edecek. Saat 19'da başlayacak ve Arda Kardeşler'in yönetiminde gerçekleşecek maçta yardımcı hakemler Esat Sancaktar ve Serkan Olguncan olacakken, dördüncü hakemlik görevini Burak Pakkan üstlenecek.

Galatasaray, şampiyonluk yolunda Sivasspor'a karşı: 4 maçtır yenilmeyen Sivasspor'da hedef Avrupa!
Yayınlanma:

Galatasaray, ligdeki üst üste 15 maçlık galibiyet serisiyle tarihi bir sezon geçiriyor. Son olarak deplasmanda Adana Demirspor'u 3-0 yenerek zirvedeki yerini koruyan Galatasaray'da goller Hakim Ziyech, Kerem Demirbay ve Mauro Icardi'den geldi. Sivasspor ise son maçında Konyaspor'u R. Manaj'ın 86'da attığı golle 1-0 yendi.

Şampiyonluk yarışında avantajlı olan Galatasaray bu sezon bir kez yenildi ve son 22 maçında yenilgi yüzü görmedi. Sarı-kırmızılılar, sahasındaki tüm maçları kazanarak ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda. Ayrıca, iç sahada çıktığı son 34 maçta mağlubiyet almadı. Trendyol Süper Lig'deki son 5 maçında 16 gol atan Galatasaray, toplamda ise 80 gol kaydetti.

CİM BOM YENİ REKOR PEŞİNDE

Topladığı 93 puanla lider durumda olan Galatasaray, bir puan daha alması halinde lig tarihinde en çok puan toplayan takım olacak. Şu an bu rekor 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan Fenerbahçe'de

Trendyol Süper Lig’in son haftalarında oldukça formda olan Sivasspor ise son dört maçında mağlubiyet almayarak mücadeleci bir performans sergiliyor. Deplasmanda son maçında Trabzonspor’u tek golle geçen Sivasspor dış sahada 17 maçta 6 kez kazanıp 7 kez mağlup oldu. Son 4 maçında Fatih Karagümrük, Trabzonspor Fenerbahçe ve Konyaspor ile karşılaşan bu maçlarda 10 puan alan Sivasspor’un Galatasaray’la sezonun ilk yarısında oynadığı maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı.

İSTANBUL’DA GALATASARAY ÇOK ÜSTÜN

İki takım tarihinde 35’i Süper Lig’de olmak üzere 40 kez karşılaştı ve bu maçların 22’sini Galatasaray kazandı. 10 kez Sivasspor galip gelirken 8 maç berabere bitti. İki takımın son 5 maçında ise 2-2 eşitlik söz konusu. Galatasaray’ın evinde ise Sivasspor’a karşı büyük bir üstünlüğü var. İstanbul’da oynanan 20 maçın 16’sını kazanan Galatasaray rakibine ise 2 kez yenildi. İstanbul’da son 3 maçta ise iki takımın da birer galibiyeti var.

UYGUN- BURUK KARŞILAŞTIRMASI

Bülent Uygun ve Okan Buruk daha önce teknik direktör olarak 3 kez karşılaştı ve Okan Buruk rakibini 2 kez yenerken 1 maç berabere bitti. Okan Buruk’un Sivasspor’a karşı ise 18 maçta 7 galibiyet 7 beraberlik 4 mağlubiyeti var. Galatasaray hocası olarak 3 Sivasspor maçından 7 puan çıkartan Buruk, Sivasspor’a son olarak 2016-2017 sezonunda yenildi.

Bülent Uygun’un Galatasaray’a karşı ise 18 maçta 3 galibiyeti 11 yenilgisi mevcut. Galatasaray’ın stadına son olarak 2020-2021 sezonunda Rizespor Teknik Direktörü olarak giden ve o maçı 4-3 kazanan Bülent Uygun, Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’a da çelme takıp Avrupa kupası şansını sürdürmek istiyor.

Galatasaray ilk 11:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.