O ülke VAR'ı kaldırdı!

İsveç Futbol Federasyonu, ülkenin en üst düzey futbol ligi olan Allsvenskan'da Video Yardımcı Hakem (VAR) teknolojisine veda ediyor. Federasyon Başkanı Fredrik Reinfeldt, ligde faaliyet gösteren en az 18 kulübün VAR uygulamasına karşı olduğunu belirterek, teknolojinin kullanımına son verilmesi kararını açıkladı.

O ülke VAR'ı kaldırdı!
Yayınlanma:

Reinfeldt, federasyonun son toplantısında VAR ile ilgili herhangi bir teklif sunulmadığını ve gelecekte de bu yönde bir planlarının olmadığını ifade etti. "Kulüplerimizin bu konudaki görüşlerine büyük saygı duyuyoruz. Bu nedenle, VAR'ı devam ettirme yönünde bir girişimde bulunmadık." şeklinde konuşan Reinfeldt, ayrıca UEFA'nın İsveç Futbol Federasyonu üzerinde VAR uygulaması için herhangi bir baskı yapmayacağını da vurguladı.

VAR teknolojisi, daha önce Reinfeldt tarafından İsveç futbolunun geleceği olarak tanımlanmış ve savunulmuştu. Ancak, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalar sonrasında taraftarlar ve kulüplerden gelen yoğun eleştirilere maruz kalan Reinfeldt, özellikle Stockholm merkezli Hammarby kulübünün hedefi olmuştu. Hammarby taraftarları ve yönetimi, federasyon başkanının görevden alınmasını talep etmişlerdi.

Bu kararın alınmasıyla birlikte İsveç futbolunda VAR teknolojisinin kullanımına son verilirken, kulüpler ve taraftarlar arasında da farklı görüşlerin tartışıldığı bir sürecin başlaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.