PFDK ceza yağdırdı: Ankaragücü dahil 7 Süper Lig takımına ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından alınan kararları kamuoyuyla paylaştı. Bu kararlara göre, 7 Süper Lig kulübüne çeşitli sebeplerden dolayı ceza verildi.

PFDK ceza yağdırdı: Ankaragücü dahil 7 Süper Lig takımına ceza
Yayınlanma:

Beşiktaş A.Ş., MKE Ankaragücü ile oynadığı maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahürat sebebiyle toplamda 312 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, bu cezaya ek olarak, çirkin tezahüratta bulunan bazı taraftarların elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki ev sahibi maça girişleri engellenecek.

MKE Ankaragücü ise aynı maçta yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürat nedeniyle 112 bin TL para cezası aldı. Benzer şekilde, çirkin tezahüratta bulunan bazı taraftarların elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki misafir maça girişleri engellenecek.

Yukatel Adana Demirspor Kulübü Başkanı Metin Korkmaz da Yılport Samsunspor maçında akredite edilmediği alanlarda bulunduğu gerekçesiyle 78.000 TL para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca Ankara temsilcilerinden Hacettepe 1945 idarecisi Murat Güneş’e akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası, Güneş Holding Çankaya Spor Kulübü kaleci antrenörü Serhat Kartal’ın, ise 23 Elazığ FK maçında, rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 4 bin 500.-TL para cezası verildi.

Bu cezaların yanı sıra, diğer Süper Lig kulüpleri de çeşitli sebeplerle cezalandırıldı. Toplamda 7 SÜper Lig 7 de TFF 1. Lig takımına ceza geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.