Sri Lanka heyetinden ASO’ya ziyaret

Sri Lanka Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Hon Sujeewa Senasinghe, SriLanka Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza ve beraberindeki heyet, Ankara Sanayi Odası’nı (ASO) ziyaret ederek Başkan Nurettin Özdebir ve Ankaralı iş adamlarıyla bir araya geldi.

Sri Lanka heyetinden ASO’ya ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir’in yanı sıra ASO Yönetim Kurulu Üyeleri ve çeşitli sektörlerden sanayicilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Ankara sanayisi ve Sri Lanka’daki yatırım imkanları ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın Türkiye’de yüksek teknolojinin üretildiği önemli bir sanayi şehri olduğunu vurguladı. Türkiye’deki yüksek teknoloji ürünlerin yüzde 20’sinin Ankara’da üretildiğine dikkat çeken Özdebir, "Ankara 11 organize sanayi bölgesiyle, savunma sanayii, elektrik-elektronik, iş makinaları, ofis mobilyaları, medikal, bilişim, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde önemli bir üretim merkezi haline gelmiştir" diye konuştu. Özdebir, konuk bakana Türkiye’nin OSB deneyimini incelemesi tavsiyesinde de bulundu.

Sri Lanka Devlet Bakanı Hon Sujeewa Senasinghe ise Sri Lanka ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok yeni olduğunu ve özellikle ticari ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirtti. Sri Lanka’da yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarına her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyleyen Bakan, Sri Lanka’nın birçok alanda önemli gelişmeler kaydettiğini ve özellikle doing business kriterlerinde üst sıralara çıktıklarını ifade etti. Bakan Senasinghe, yabancı yatırım mevzuatını düzelttiklerini, yabancı yatırımcılar için çok elverişli bir yasal ortam hazırladıklarını ifade etti.

Ülke olarak, Çin, Hindistan, Malezya ve Singapur gibi ülkelerle serbest ticaret anlaşması yapacaklarını dile getiren Bakan Senasinghe, "Bu anlaşmalar tamamlandığında Sri Lanka 4,5 milyarlık bir nüfusa hitap edecek. Ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti’nin en çok yatırım yaptığı ikinci ülke Sri Lanka’dır. Ülkemiz sahip olduğu limanlarıyla da geleceğin yatırım merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankaralı sanayiciler, üretim alanlarıyla ilgili konuk heyete bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.