Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Süper Akhisar

Süper Akhisar

Konya Büyükşehir Belediye Stadı Süper Kupa finaline ev sahipliği yaptı. Dünya Kupasında yönettiği maçlarla büyük beğeni toplayan ve alkış alan Cüneyt Çakır’ın yönettiği zorlu mücadeleyi penaltı atışları sonucunda 5-4 kazanan Akhisarspor tarihinde ilk kez Süper Kupayı müzesine götürme başarısını gösterdi.

Bir İlçe takımı olarak büyük bir başarıya imza atan Akhisarspor bu zaferi sonuna kadar hak etti. Sezonu yeni teknik direktörleri Saffet Susiç ile başlayıp takımın önemli isimlerini kaybetmesine karşın ortaya koyduğu futbolla kupayı anasının ak sütü gibi hak ederek sezona kupayla başladıl

Sezonun ilk kupasında geçen yılın şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 biten maçta Galatasaray'ı penaltılar sonucunda 5-4 mağlup etti ve tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürerek büyük bir başarıya imza attı.

Son şampiyon karşısında maça hızlı başlayan Akhisarspor 5. dakikada golcü oyuncusu Seleznyov ile öne geçti. Ukraynalı oyuncu, Galatasaray'a karşı oynadığı 6. maçında 6. golünü atarak ilginç bir istatistiğe imza attı. İki takımın çabaları sonucu değiştirmeyince mücadelenin ilk yarısı 1-0 sona erdi.

orhan-aksakal.jpg

İkinci yarıya baskılı başlayan bu kez son şampiyon Galatasaray, Akhisarspor kalesine yüklenerek beraberlik golünü aradı. Galatasaray aradığı golü 79. dakikada Eren Derdiyok ile buldu. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Eren attığı golle takımına beraberliği getirdi. Nagatomo'nun ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Eren Derdiyok'un bekletmeden sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluşunca maça 1-1’lik eşitlik geldi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca 90 dakika 1-1 sona erdi ve maç uzatmalara gitti. İki uzatma devresinde de gol çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonucunda rakibini 5-4 mağlup eden Akhisarspor, TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu. Cüneyt Çakır’ın bitiş düdüğü ile büyük sevinç yaşayan Akigo’lar Konya’ya gelen taraftarı ile birlikte bu büyük zaferi kutladı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNDE İLK KEZ VAR UYGULANDI

Mücadelenin 44. dakikasında ceza sahasına hareketlenen Rodrigues, Dany'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, Dany'ye sarı kart gösterdi. Merkezden gelen uyarı üzerine Cüneyt Çakır, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden pozisyonu tekrar izledi ve kararını değiştirmedi. Böylelikle Türk futbol tarihinde ilk kez VAR uygulanmış oldu. Öte yandan ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni toplayan ve maçın ilk golünü atan Akhisarsporlu Yevgen Seleznyov Süper Kupa’nın en değerli oyuncusu seçildi.

Sezonun ilk maçı olmasına karşın ortaya konulan futbol pek tatmin edici olmamasına karşına bu sezon ligin daha çetin ve daha çekişmeli geçeceğinin sinyalini verdi. Fakat Konya Büyükşehir Belediye Stadı tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Stadın çim bakım işlemlerini hangi firma veya kimler yapıyorsa gerçekten tam bir patates tarlasını andırıyor. Her iki takımın oyuncuları sakatlanmamak için mücadele ederken, düzgün bir pas atamadılar. Atılan her top zeminde sekerek alakasız ve ilgisiz yerlere gitti. Yazık günah gerçekten. Böylesine büyük yatırımların yapıldığı bir stadın zeminin bu kadar kötü olması üstelik sezon başında olması daha da vahim olanı.

Şurada ligin başlamasına bir hafta kalmış bu sürede Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nın zemini nasıl düzelir, nasıl hazır hale gelir bilemiyorum fakat buna birilerinin çıkıp el koyması gerekli sanırım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi