Uğur Böceği

Uğur Böceği

Suriye'de inanılmaz satranç turnuvası

Suriye'de inanılmaz satranç turnuvası

Suriye'de gelişen olaylar Türkiye, Amerika, Rusya ve İran'ın içinde bulunduğu bir satranç oyununa çok benziyor. Türkiye Afrin operasyonunu gündeme getirdiği andan itibaren, Amerika NATO'nun da tepkisi üzerine biz Afrin'de yokuz diyerek topu Rusya'ya attı. Burada hedef şaşırtıp Türkiye'nin hedefini Rusya imiş gibi gösteriyor. Şu an Rusya'nın hamlesini bekliyoruz. Olaylar inanın çok karmaşık bir satranç oyununa benziyor.

Rusya, Suriye ile birlik terör örgütleri ile dost iken ÖSO'ya düşman. Amerika ve Türkiye'ye mesafeli yaklaşıyor.

Amerika Suriye'yi bölmeye çalışıyor. ÖSO ve terör örgütleri ile dost, Türkiye ve Rusya'ya mesafeli

Suriye Amerika, ÖSO'ya karşı Türkiye'den hiç hoşlanmıyor ama gücünden çekiniyor. Rusya ve İran ve terör örgütleri ile dost.

İran olayları şimdilik uzaktan izliyor gibi gözükse de, Rusya ve Suriye ile dost. Teröristlerle ile kendi sınırlarına gelmediği sürece dost; yoksa tepkili. Amerika ve Türkiye'ye mesafeli yaklaşıyor.

Kısacası işin stratejisi çok karışık. Amerika son hamlesiyle Türkiye’yi Rusya ile karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Şu an satranç oyunun hamle sırası Rusya'da gözüküyor. Rusya eğer teröristleri yalnız bırakırsa; o zaman işimiz kolaylaşacak gibi gözüküyor ama Rusya geri çekilse bile ABD yeniden teröristlere sahipleneceğini düşünüyorum. 

İşin aslı ise Suriye'nin petrollerini paylaşmak için oraya taşeron bir Kürt devleti kurmak istiyorlar. Kürt devletini kurarken leşin üzerine üşüşen akbabalar gibi bekleyen Rusya ve Amerika'dan başkası değil. İsrail'de ilerleyen zaman içinde kendine açılacak olan koridorun içine daha kolay hareket edebileceği ortamını hazırlayan. Üçüncü bir leş yiyici olarak İsrail’dir.

İran'ın içini karıştırarak kendi sorunlarıyla uğraşmak zorunda bırakıldığı da aşikardır. Satranç turnuvasının bir oyuncusunun saf dışı bırakıldığı bir oyuncu gibi duruyor.  Irak'ta şu an bir seyirci yarınlarda ne yapacak; bilmiyorum.

Türkiye'mizin Afrin hamlesi, ABD'nin Biz ı yokuz. Orada Rusya var diyerek. Bir hamle geri çekilmesi, ABD'ye zaman kazandırırken, bizde Rusya'nın hamlesine Satranç tahtasındaki gelişmeleri yorumlayarak en uygun hamleyi yapmamız gerekli.

Biz kendi sınır güvenliğimizi koruyoruz. Suriye İçine düştüğü vahim durumdan kurtulmaya çalışıyor. Amerika ve Rusya Petrol avında. Ayrıca Amerika İsrail'in ilerleyen zamanda kullanacağı koridoru emniyet altına almak için terör örgütlerini taşeron olarak kullanıyor.

Kısacası Suriye'de inanılmaz bir satranç turnuvası devam ediyor. Herkes Rusya'nın ne yapacağını bekliyor. Hamle sırası Rusya'da.

Haklı davamızda yüce Allah'ım ordumuzun yar ve yardımcısı olsun amin.

Sevgili okuyucularım, bu hafta Cuma namazında din görevlilerimiz tarafından camileri dolduran mümin kardeşlerimize Cuma Hutbesi’nde kanın ne kadar önemli olduğu anlatıldı ve bunun tek kaynağının insan olduğu vurgulandı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte azalan kan stoklarımızın yeniden canlandırılması için duyarlı vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Lütfen bu konuda üzerimize düşen görevimizi yapalım ve boş vermeyelim. Hepinize sağlıklı ve sıhhatli günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi