İhsan Akça

İhsan Akça

Tasarruf… tasarruf…tasarruf….

Tasarruf… tasarruf…tasarruf….

Aziz milletim yaşadığımız bu coğrafyada ne kadar zor şartlarla karşılaşıyoruz. Bu şartların en önemlisi tasarrufa önem vermemizden geçiyor. Ama tasarrufa önem veriyor muyuz? Asla. Hep dilimizde dolaşan ekmekte tasarruf gelir. Ama yalnız ekmekte değil, yaşamamızı kolaylaştıran her şeyde tasarruflu olmalıyız. Bunların başlıcaları elektrik, doğal gaz, araba yakıtları, su, giyim, kuşam, her türlü sebze ve meyveler bütün bunları dikkatli kullanırsak hem kendi bütçemize hem de devletimizin bütçesine katkıda bulunmuş olmaz mıyız? Yalnız ekmekte yapacağımız tasarrufla son yılda yapılan bir araştırmayla elli uçak yapacak duruma geleceğimiz tespit edilmiştir. Buna ihtiyacımız yok mu?

Yetmişli yıllarda seksenli yılların neredeyse sonuna kadar elektrik tasarrufumuz için duyurular yapılırdı. Bunu çoğumuz umursamazdık. Cebimizden çıkan paraların çoğunun dış ülkelere gittiğini unuttuk mu? Biz millet olarak sıkıntılar geçince o sıkıntıları çabuk unutuyoruz. Öyle değil mi? Şimdi yalnız ekmeği ele alalım. Nüfusumuz seksen milyon bunu ortalama haneye bölersek yirmi milyon hane yapar. Her hane tüketeceği kadar ekmek alıp, kalanı çöpe atmazsa ve bunu yaparsak yirmi milyon haneden yarım tasarruf etsek bir günde on milyon ekmek eder. Bunu paraya çevirdiğimiz zaman elde edilecek paraya bakın. Yalnız ekmeği ele aldık yukarıda belirttiğimiz tüketim maddelerini ele alırsak elli uçak değil elli tankta yaparız. İşte ondan sonra 1974 ‘de Kıbrıs barış harekâtında düştüğümüz perişanlığı yaşamayız.

Böyle zamanlarda pişman oluyoruz. Mehmetçiğimizin elindeki her türlü silahlar ve mühimmatlar milli olursa kötümü oluyor. Onun için savunma sanayimiz yaşadığımız coğrafyada çok önem arz etmektedir. Sanayi olarak gündemimizde kalmalıdır. Bütün dünyanın gözü Türkiye’mizin üzerindedir. Kimisi kıskanarak kimisi de sevinerek, gururlanarak bakmaktadır. Milletimizin maddi desteği mühendislerimizin becerisiyle kimseye muhtaç olmadan kendi uçağımızı, kendi tankımızı, kendi insansız uçağımızı, kendi gemimizi, kendi füzemizi, kendi akıllı mühimmatımızı bütün bunları yönlendiren yazılımları kendimiz yaptıkça bu kadar hızlı ve başarılı üretimlerimiz dünyada kıskançlık yaratmaktadır. Bundan sonra kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit edip benim silahımı benim mühimmatımı kullanamazsın diyemeyecek.

Aziz milletim böyle zamanlarda senin bağrından çıkan Mehmetçik, havada, karada, denizde senin geleceğin için savaşırken, ülkemizi korumak için canlarını ortaya koyarken sende yukarıda bahsetmeye çalıştığım tasarrufa biraz önem veriniz. İşte o zaman bütün dünya milletimize gıpta edecektir. Bizim yapacağımız tasarrufla yüzlerce uçak, yüzlerce tank,  milyonlarca mühimmat eder. Bundan hiç şüphemiz olmasın. Yalnız ki bizler bir şeyi yaparken ona inanalım. Allah bu millete öyle nimet vermiş ki yurdunun her köşesi bir cennet. Her bölgesinde bir mevsim yaşanıyor. Öyleyse bunun kıymetini bilelim. Yurdumuzun huzurunu bozmak isteyen hiçbir devlete fırsat vermeyelim. Cephede yurdu için savaşanlara dua edelim onların her zaman yanlarında olduğumuzu ispat edelim. Onların sağ salim yurtlarına ve ailelerine dönmeleri için dua edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi