Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısından içeri girmeyeceğim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısından içeri girmeyeceğim, hiç merak etmeyin" dedi. 

Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısından içeri girmeyeceğim
Yayınlanma:
Güncelleme:


TBMM Genel Kurulu'nda 2018 Merkezi Yönetim bütçe ve 2016 kesin hesap Kanun tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, 2017 yılı tamamlanmadan, 2 bin 140 teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirterek, "Bir rekor olarak dağda, bayırda, karda, sonbaharda, kışta 2 bin 500 metre, 3 bin metre yukarıda, girilemeyecek denilen yerlere girerek sığınaklardaki mühimmatları, sığınaklardaki silahları, bu ülkede bizim evlatlarımızın nasıl ama nasıl bir şekilde yok ettiğini anlatmak isterdim. Yine anlatmak isterdim ki terör örgütüne on bir ayda, geçen yıl toplam 633 katılım varken, bu yıl sadece ve sadece 117 katılım olduğunu ve bu 117 katılımdan da Kasım ayında sadece 4 katılım olduğunu anlatmak isterdim. Yine anlatmak isterdim, son otuz yılın en başarılı ve en düşük katılımının gerçekleştirdiği bir yılın bu Meclisin teröre karşı gösterdiği iradeyle beraber sağlandığını. Şuna inanın ki ortaya koyduğunuz iradenin, şu anda ta Şırnak, Şemdinli'nin ötesindeki Zer Tepe'de, bizim topraklarımızda değil başka topraklarda ay yıldızlı bayrağı diken insanın, oradaki bizim evlatlarımızın, Mehmetçik'imizin tam da vücudunun bütün her tarafında kendisini hissettirdiğini anlatmak isterdim" ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, 2010 yılından 2017 yılına kadar Türkiye'de uyuşturucu mücadelesiyle bu kadar sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini aktararak, "21 bin emniyet amirimizden, emniyet yöneticisinden 8 bin kişi kalmasına rağmen, herkes dişini tırnağına takarak bir büyük mücadeleyi ortaya koydu ve 119 bin 619 uyuşturucu olayı operasyonu toplam 126 binden 167 bin 173'e de uyuşturucu şüpheli sayılarını çıkardık. Bir taraftan ele geçirilen toplam kokain miktarını geçen sene 506'dan bu sene bin 406 kiloya çıkardık. Bir taraftan extacy miktarını, evet, yaklaşık 3 milyon 783 binden 8 milyon 339 bine yıl bitmeden yakalamalarını çıkaran buradaki teşkilatımızı, Jandarmamızı, polisimizi hepinizin huzurunda tebrik ediyorum. Ele geçirilen metamfetaminin yani bunun en önemli ana maddelerinden biri olanın, neredeyse 2 katından daha fazla olduğunu ve yakalandığını sizlere anlatmak isterdim. Ve yine sizlere anlatmak isterdim, özellikle asetik anhidritin bin 588 litreden 20 bin 453 litreye çıktığını sizinle paylaşmak aslında ne büyük bir kahramanlık. Bir taraftan terör örgütünün finansal kaynaklarını keserken diğer taraftan da çocuklarımıza illet olmaya çalışan ama hâlâ tedirginliği yaşadığımız bir meselede 2018'de daha çok önemli sonuçlar almamız gerektiğini sizinle paylaşmak isterdim. Yine sizinle paylaşmak isterdim, ele geçirilen captagon miktarının geçen sene 12 milyonken şu anda 28 milyon 326 bin 220'ye çıktığını ve bunun 2 katından daha fazla bir noktaya çıktığını ama bunun hâlâ bizim için yeterli olmadığını sizinle paylaşmak isterdim" şeklinde konuştu.
FETÖ operasyonlarına ilişkin bilgi veren Soylu, "Yine, 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren, 159 bin 506 kişinin gözaltına alındığını, 47 bin 523 kişinin de tutuklandığını sizinle paylaşmak istiyorum, evet, bütün bunları anlatmak istiyordum" diye konuştu. 
Soylu, şunları kaydetti:
"Şimdi, şunu ifade etmek istiyorum: Bizim hikâyemizde tahta sandık var, bizim hikâyemizde tahta idam sehpası yok. Bizim hikâyemizde demokrasi var, bizim hikâyemizde darbe yok. Bizim hikâyemizde insanlara hürmet var, iftira yok, onların altına çelme atmak yok. Bizim hikâyemizde -bu millete- idam edilmesine rağmen korkmayan, ürkmeyen Adnan Menderes'in davasını, Özal'ın davasını, Erbakan'ın davasını -hangi mesele olursa olsun- yarına taşıyan bir anlayışın kendisi var. Bizim hikâyemizde arkamızda bıraktığımız kirlilikler ve pislikler yok. Biz siyasetçiyiz, ailemizin yüzüne bakarken, çoluk çocuğumuzun yüzüne bakarken onun yüzüne nasıl baktığını bilen, kursağımızdan helal lokma geçmesinin sadece bizimle alakalı değil, bu dünyayla ve öteki dünyayla alakalı olduğunu bilen, Allah'tan da korkan, milletten de korkan insanlar olarak burada siyaset yapıyoruz."
Soylu, Cumhuriyet Halk Partililere dönerek, idam fotoğrafına nasıl gidildiğini hatırlayıp hatırlamadıklarını sorarak, "Cumhuriyet Halk Partisi içinde bir grup aynen bugün olduğu gibi başka hallere taşımaya çalışmaktadırlar, 1960'lı yıllarda yaşandı. Bu bizi temel değerlerimizden, manevi değerlerimizden, milli değerlerimizden ayırdığı noktada yaşandı. Bu 1980 darbesine giderken, Türkiye'yi sağ sol çatışmasına sokarken inadına titreyerek yaşandı. 28 Şubatta bu ülkenin temel değerlerini alkışlayanlar tarafından yaşandı. CHP içinde bu fitne odağını tarumar etmedikçe 71 yıl daha iktidara gelemeyecektir" ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin AK Parti'de Bakanların ve milletvekillerinin Bylock kullandığı iddialarına ilişkin, "Ben İçişleri Bakanıyım. 4 Bylock kullanıcısı bakanı bulsun istifa etmeyen namerttir. 60 tane değil, bir tane milletvekili AK partili Bylock kullanan bulsunlar, bir gün görev yapan şerefsizdir" şeklinde konuştu.
Soylu, şöyle konuştu:
"Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideriyle burada siyaset yapıyorum. Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısından içeri girmeyeceğim, hiç merak etmeyin. Biz namuslu adamız." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.