'Teknoloji boynumuzu düzleştirdi'

Denizli Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Doğan, teknolojinin gelişmesi,...

'Teknoloji boynumuzu düzleştirdi'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Boyunda en sık rastlanan problemlerden birinin boyun düzleşmesi olduğunu söyleyen Denizli Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Doğan, teknolojinin hızla ilerlemesi ve kullanımının artmasıyla birlikte boynun öne eğiliminin arttığına dikkat çekti.

Bu durumun boyun düzleşmesi ve fıtıkların toplumda görülme oranını arttırdığını belirten Doğan, "Boyun düzleşmesi, boyundaki kas spazmına bağlı olarak normalde açıklığı arkaya bakan C şeklinin ’I' haline dönmesine denir. Daha önceleri omurga hastalıklarının en sık görülen nedeni bel ağrıları ve bel ile ilgili kireçlenmeler, fıtıklar ve bel kaymalarıydı ama artan teknoloji bizim boynumuzu öne doğru eğdi. Masa başında çalışan insanların bilgisayar ile gençlerimizin özellikle sınav dönemlerinde başlarını öne doğru eğerek uzun süre ders çalışmaları ile boyun düzleşmesinin toplumda görülme oranı da giderek arttı. Maalesef teknoloji boynumuzu öne doğru eğdi ve bu bizim boynumuzda düzleşmeye neden oldu" dedi.

Boyun düzleşmesinin en önemli belirtilerinin kronik ağrılar ve boyun hareketlerinde zorluklar şeklinde tanımlanabileceğini belirten Doğan, "Boyun düzleşmesi ilerleyerek boyun fıtığına dönüşebiliyor. Sinire baskı yapmaya başladığından itibaren hastalar kollarda uyuşma, güçsüzlük gibi şikayetler ile polikliniğimize gelmekteler. Bu hastalara mümkün olduğunca son çare olarak cerrahi tedavi tercih etmekteyiz. Boyun düzleşmesi safhasında tanı konursa rahatsızlık ilerleyip boyun fıtığına dönüşmeden fizik tedavi egzersizleri ile tedavileri mümkün" diye konuştu. Dr. Özgür Doğan, masa başında dik oturmanın ve monitörü kaş hizasına gelecek şekilde ayarlamanın önemli olduğunu hatırlatarak ortopedik yastık ve bol bol egzersiz önerdi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.