Telekom’un hatları kesik

Türk Telekomspor, evinde son iki yılın şampiyonu Fenerbahçe’ye ilk yarısını 37-31 önde kapattığı mücadelenin son anlarında yaptığı basit kayıpları sonrası 72- 80 mağlup oldu.

Telekom’un hatları kesik
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Türk Telekomspor, evinde son iki yılın şampiyonu Fenerbahçe’ye ilk yarısını 37-31 önde kapattığı mücadelenin son anlarında yaptığı basit kayıpları sonrası 72- 80 mağlup oldu.

turk-telekom-11-002.jpg

Tahincioğlu Süper Basketbol Ligi’nin ikinci haftasının önemli maçında iki yıl aradan sonra lige geri dönen Türk Telekomspor ile son iki senin şampiyonu Fenerbahçe ile Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelenin son anları nefes keserken, maçın hakemleri Türk Telekom’un aleyhine çaldıkları düdükle maçın seyrini değiştirdi. 

İŞTE İLK BEŞLER

Türk Telekom Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ikinci haftasında Türk Telekom evinde Fenerbahçe’yi konuk etti. Mavi kaplanlar Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 72-80 mağlup ayrılarak ikinci haftayı mağlup kapattı. Mücadeleye Türk Telekom mücadeleye Sylven Landesberg, Kenny Gabriel, Terrance Campbell ve Vladimir Stimac ilk beşi ile başlarken Fenerbahçe Ahmet Düverioğlu, Melih Mahmutoğlu, Jan Vesely, Tyler Ennis ve Nikola Kalinic beşiyle çıktı. 

MAÇIN İLK PERİYODU SARI LACİVERTLİLERİN

turk-telekom-kutu-2-001.jpg

Hava atışı sonrasına ilk hücum Türk Telekom’dan gelse de, karşılaşmanın ilk basketini Fenerbahçe Jan Vesely’le buldu (0-2). Ankara ekibinin maçtaki ilk basketiyse Landesberg’den geldi (3-2). Devamında Ahmet Düverioğlu’nun 4-0’lık serisiyle 3-6 öne geçen sarı lacivertliler karşısında Türk Telekom bir kez daha Landesberg ile maça denge getirdi (6-6). Melih Mahmutoğlu ve Tyler Ennis’le üst üste 3 sayılık isabetli şutlar bulan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı skoru 9-14’e getirdi. TV molasına da bu skorla (9-14) girilirken, mola dönüşünde Serhat Çetin ve Guduric’in karşılıklı basketleriyle skor 14-16’ya geldi. Son 1 dakikanın içine 15-20’lik skorla önde giren Fenerbahçe, çeyreği de 19-22 önde tamamladı.

DEVRE TELEKOM’UN

turk-telekom-kutu-3.jpg

İkinci çeyreğe her iki takım da top kayıpları ve karşılıklı faullerle başlarken; ilk 4 dakikalık bölümü Stimac ve Ender Arslan’ın 8-0’lık serisiyle Türk Telekom, 28-23 önde geçti. Fenerbahçe’de, ev sahibinin yakaladığı seriye nokta koyan isimse Tyler Ennis oldu(28-26). Periyotta son 2 dakikanın içine 34-31’lik skorla önde giren Ankara temsilcisi, çeyreği 37-31 önde tamamladı. Bu periyotta özellikle pota altında etkili olan Mavi Kaplanlar aldığı savunma ribauntları sonrası bulduğu hızlı hücum sayıları ile devreyi lehine çevirmeyi başardı.

KARŞILIKLI BASKETLER

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği Jan Vesely ve Stimac’ın karşılıklı basketleriyle hızlı başladı (42-35). Ev sahibi takım, Landesberg ile farkı açmaya çalışsa da, Fenerbahçe, Ali Muhammed ve Marko Guduric’in dış atışlarıyla farkı 3 sayıya indirdi (46-43). Bu çeyrekte son 1 dakikaya girilirken farkı 1 sayıya(53-52) indiren Fenerbahçe final periyotuna 55-57 önde girdi. Büyük çekişmenin yaşandığı üçüncü periyotta iki takımda farkı bir türlü açamadı ve bu periyot başa baş sona ererken Telekom yaptığı basit top kayıpları nedeniyle farkın kapanmasına engel olamadı.

HAKEM ÜÇLÜSÜ MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

turk-telekom-kutu-1-001.jpg

Müsabakanın final periyotu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu çeyrekte sert savunmasıyla rakibe geçit vermeyen Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, hücumda da Jan Vesely-Nikola Kalinic-Lauvergne üçlüsünün etkili oyunuyla skoru 64-71’e getirdi. Çeyreğin son bölümünü de iyi oynayan sarı lacivertliler karşılaşmadan 72-80 galip ayrıldı. Bu çeyreğin son beş dakikasında tam bir hakem faciası yaşandı. Türk Telekom pota altında basit düdüklere faul çalan hakem üçlüsü Fenerbahçe pota altında kıran kıran geçen ve birçok sarı lacivertli oyuncunun faullerini es geçince hem Telekom yedek kulübesinden hem de taraftarlarda büyük tepki topladı. Hakemlerin çaldığı yanlış düdükler nedeniyle oyundan düşen Telekom yenilgiden kurtulamadı.

İKİNCİ KEZ YENİLDİ

Bu sonuçla Türk Telekom Basketbol Takımı, ligdeki ikinci maçından mağlubiyetle ayrılırken, Fenerbahçe ise ikinci galibiyetini elde etti. Fenerbahçe’de Vesely, 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynarken, Türk Telekom'da da 20 sayı bulan Sylven Landesberg maçın en skorer ismi oldu. Son çeyrekte pota altında çok savunma ribaundunu rakibine kaptıran mavi beyazlılar tecrübeli rakibinin geniş kadro avantajını iyi kullanması sonrası son beş dakikaya kadar başa baş götürdüğü mücadeleden yenik ayrıldı.

KAZANABİLECEĞİMİZ BİR MAÇTI

Türk Telekom’da ligin ikinci haftasında Fenerbahçe’ye 72-80 mağlup oldukları maçın ardından hayal kırıklığı vardı. Başa baş geçen mücadelenin son anlarından yapılan basit kop kayıpları sonrası yenildiklerini belirten Türk Telekom Takımı Başatrenörü Burak Gören, “Ligde kendi sahamızda oynadığımız ilk maçtı. Çarşamba günü de Valencia takımı ile burada oynadık. Birbirine benzer maçlar oldu. O maçta da tempomuz, sertliğimiz ve savunma düzenimiz de 25 dakikalık bölümde iyiydi. Bugün bunu biraz daha yayarak 35 dakikalara çıkardık. Son 4 dakikada kısa bir çözülmeyle kaybettik. Kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik. Fenerbahçe’yi de tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ YARIDA DAHA İYİYDİK

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türk Telekom maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İlk yarıdaki oyunu eleştiren Obradovic, ikinci yarıda çok daha konsantre ve çok daha iyi olduklarına vurgu yaptı ve oyuncularımızı performanslarından dolayı tebrik etti.

MAÇ 40 DAKİKADIR

Zeljko Obradovic, “İlk olarak Türk Telekom’u bugün oynadıkları maçtan dolayı kutlarım. Özellikle ilk yarıda çok iyi oynadılar. 40 dakika boyunca maçın içindeydiler. Kendi takımıma gelince; ikinci çeyrekte oynadığımız oyunu tekrarlamamız imkansız. Böyle oynamamalıyız. Sadece dokuz sayı ürettik. İkinci yarıda ise her şeyi değiştirdik. İlk olarak üçüncü çeyrekte hiç top kaybı yapmadık. Çok daha konsantre ve çok daha iyiydik. İkinci yarıdaki performansları için oyuncularımı tebrik ediyorum. Ama şunu anlamalıyız ki maç 40 dakikadan ibarettir. Taraftarlarımıza da her zamanki gibi Ankara’da verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Rakip takım taraftarlarını da kutluyorum, güzel bir atmosfer yaratılmasını sağladılar” dedi.

MAÇIN SONUNDA BASİT HATALAR YAPTIK 

Türk Telekom’un forvet oyuncusu Serhat Çetin de yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Sonuç olarak kaybettiğimiz bir maç, Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Bizim için fikstürün önemli olduğu bir zamanda Fenerbahçe ile karşılaştığımızı düşünüyorum. Yenebileceğimiz bir maçtı. Fakat maçın sonunda basit hatalar yaptık. Tercihlerde sıkıntılar yaşadık” şeklinde konuştu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.