Ters Laleler çiçek açtı

Hakkâri ve Van başta olmak üzere Anadolu’da sadece bazı illerde yetişen “Ters Lale” (Fritillaria Imperialis), Nisan ortaları itibariyle Atılım Üniversitesi Kampüsü’nde çiçeklerini açtı.

Ters Laleler çiçek açtı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Anadolu coğrafyasına has bir çiçek olan ve ülkemizde Hakkâri ve Van başta olmak üzere Anadolu’da sadece bazı illerde yetişen “Ters Lale” (Fritillaria Imperialis), Nisan ortaları itibariyle Atılım Üniversitesi Kampüsü’nde çiçeklerini açtı. Her dalında ters büyüyen 6 laleyi barındıran ve birçok din ve kültür için hüznün sembolü kabul edilerek efsanelere konu olan bu doğa harikası çiçek, kampüsümüzde Atılım Meydanı’nda (Kadriye Zaim Kütüphanesi karşısı) görülebilir.

ters-lale-5.jpg

TERS LALE HAKKINDA

Rengi ve şekli: Turuncu ve sarı renklidir. Boyu 75 santimetreyi bulur. Nisan ayında çiçeklenir. Toprak isteği: Hafif gölge ve drenajı iyi toprakları sever. Toprak iyi işlenmiş ve gübreli olmalıdır. Soğanlar eylül ve kasım ayları arasında 25-30 cm derinlik, 30-45 cm aralıklarla dikilir. Yaşam alanları kayalık, çalılık ve çamlık sahalardır. Üretim şekli: Tohumla ve soğanlarıyla üretilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.