Toplumda Şizofren Tanısı Almak paneli düzenlendi

2017 Yılında Doç. Dr. Nermin Gürhan danışmanlığında kurulan Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ruh Sağlığı ve İletişim Topluluğu hayata değer katmaya devam ediyor.

Toplumda Şizofren Tanısı Almak paneli düzenlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

2017 Yılında Doç. Dr. Nermin Gürhan danışmanlığında kurulan Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ruh Sağlığı ve İletişim Topluluğu hayata değer katmaya devam ediyor. Topluluk son olarak Gazi Üniversitesi’nde şizofren bireylerin hayatına dokundu.

ÖĞRENCİLERDEN OLUŞUYOR

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ruh Sağlığı ve İletişim Topluluğu’nun Kurucu Başkanlığını Yüksek Lisans Öğrencisi Burak Şirin yaparken, topluluk üyeleri Sağlık Bilimleri Fakültesi dışında diğer tüm Gazi Üniversitesi öğrencileri ve Gazi Üniversitesi dışında ki üniversite öğrencilerinden oluşmaktadır. Topluluk her ay düzenli olarak bir araya gelip çeşitli sosyal faaliyetlerin yanı sıra psikolojik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar için farkındalık seminerleri düzenleyerek toplumsal yaraya parmak basmaya devam ettiler.

GÜRHAN MEYAD İKİNCİ BAŞKANI

Topluluğun danışmanlığını yapan Doç. Dr. Nermin Gürhan aynı zamanda MEYAD üyesi ve ikinci başkanıdır. MEYAD Derneğinin tüm üyeleri sadece işyerinde şiddet ile değil tüm şiddet ve damgalanma ile ilgilenmektedir. Bugün MEYAD olarak Toplumda şizofreni tanısı almada da şizofren tanısı almış kişi ve aileleri ile birlikte yer almıştır. Her zaman olduğu gibi tüm şiddet ve damgalanma ile mücadelede MEYAD yer alacak ve almaya devam edecektir.

FARKINDALIK YARATTILAR

Topluluk kuruluş amacı doğrultusunda yaptığı faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Topluluk üyeleri hafta sonu, “Toplumda Şizofren Tanısı Almak” başlıklı farkındalık panelini Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Maviat Kafe iş birliği ile gerçekleştirdiler. Panelde toplumda oldukça yaygın olan şizofren hastalığı hakkında katılımcılara bilgi verilip bu konuda neler yapılacağı tartışıldı. Panele katılan topluluk üyeleri konu hakkında görüşlerini dile getirip şizofren hastalarının hayata daha sıkı sarılmaları için neler yapılması gerektiğini tartıştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.