Uğur Böceği

Uğur Böceği

Trump-et notasız çalıyor

Trump-et notasız çalıyor

Amerikan başkanı Trump tutmuş, utanmadan Kudüs İsrail'in başkentidir; diyor. Kısacası; Trump-et notasız çalıyor. Birileri Trump'a notayı öğretmeli. Müslüman dünyasının özellikle de ülkemizin bu konuda tepkisi çok önemli.

Bu tepkiyi siyasilerin tepkisi ve halkımızın tepkisi, biz basın mensuplarının tepkisi diye üçe ayırmak istiyorum. Siyasi otoritenin tamamı. İktidarı ve muhalefeti ile bir olup; her türlü protestoyu yapmaları lazım. Ayrıca İsrail ve Amerikan mallarını protesto için halkımıza çağrı yapmalarını gerekli. Halkımızın da bu protestolara karşılık vermesini İsrail ve Amerikan mallarını protesto etmeleri kesinlikle etkili olacaktır. Çünkü bu densizliğe tepkisiz kalmak, duyarsız olmak, ileride yapacakları densizlikler için bir cesaret kaynağı olur. Bu konuda biz basın mensuplarına da çok büyük sorumluluklar düşüyor.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S) bir hadisinde biz Türkler hakkında neler diyor.

"Allah'ın "Doğuda" bir ordusu vardır. Onun adını TÜRK koymuştur. Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır" (Hadisi nakleden Kazvini.el-Kaşgari, Mahmud,Divanü'l-Lügat et-Türk,İstanbul,1333,s:292)

Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin dediği gibi "Bir olalım iri olalım diri olalım''

Geçenlerde bir yazımda ''Etkin devlet; güçlü millet&Trump’un kılıç dansı" yazımın ikinci bölümünden alıntı yapmak istiyorum.

"ABD başkanı Trump, Suudi Arabistan’la 110 milyar doları silah ticareti olmak üzere 350 milyar dolarlık ticaret anlaşması yaptı. Trump’un keyfine diyecek yok tabi ki! Eline birde kılıç alıp; kılıç dansı yaptı.

Ancak Suudi Arabistan 110 milyar dolarlık silahla kime saldıracak; Amerika’ya mı? Rusya’ya mı? Yoksa Çin’e mi? Belki de İsrail’e saldıracak. Tabi ki! Hayır. Kime doğrulacak o silahlar bilmiyorum ama bu anlaşmayı ABD ile değil de; bizimle yapmasını arzu ederdim. Silah sanayinde olduğu diğer sektörlerde de Suudi Arabistan’ın taleplerini karşılayacak, ürünlerimiz mevcut. Zaten Arapları anlamıyorum. O kadar petrol zenginleri oldukları halde ülkelerine yatırımları yok. Yarın petrol bitince ne yapacaklar. İşte o zaman yeni bir Arabistanlı Lawrence bulunur elbet. Arapları Türklere kışkırtıp, Osmanlı dönemindeki gibi hainlikleri muhtemeldir.''

Ben Suudi Arabistan kralından şu tepkiyi bekliyorum. ''Ey Amerika seninle yaptığımız, 350 milyar dolarlık anlaşmayı feshediyorum''. Gerçi ben Arapların bu cesareti göstereceğini ummuyorum.

Yıllar önce bilmem hatırlar mısınız? 90 yıllarda Kola fiyatı fahiş artınca presto edip, Amerikan kolalarını almayarak, bakkallarımız satmayarak göstermişlerdi. Bizlerde o günlerdeki gibi, kolayı, sigaralarını almayarak. Onların ürünlerini almayarak protesto edebiliriz. Bu konuda tutkun olup, karşı duruş sergilemek zorundayız. İsrail ve Amerikan mallarını protesto edelim. Onların kolasını, sigarasını ve A'dan Z'ye kadar ne ürünleri varsa hepsini protesto edelim. Ben onların mallarını bilmiyorum diyenler için; Amerikan ve İsrail malların listesini internetten arayıp bulabilirler.

Yüce Allahımız bizlere oku diyor; oku. İlimde fende ileri gidin diyor. Biz ne yapıyoruz; okumuyoruz. Okuyalım, ilimde fende ileri gidelim. Kendi mallarımızı üretelim. Yerli mallarımızı üretelim. Gıdasından, teknolojisine, arabasından uçağına her ne varsa biz kendimiz yapalım. Yoksa onlara ya direkt para kazandırıyoruz. Ya da lisans parası ödüyoruz. Ne gereği var değil mi? Ya!

Hani nerede bizim, ziraat mühendislerimiz, çiftçilerim. Hani nerede bizim mühendislerimiz nerede. Çok çalışarak, ekonomiye üretim güç verelim. Çok çalışalım çok.

Atamız ne diyor. "Türk, öğün çalış güven". O halde yatmak yok. Çalışacağız, ama planlı çalışıp, planlı büyüyeceğiz. Bir yaptığımız yeri bir kere yapıp, 40 kere bozmadan düzgün iş yapıp, dirayetli olmak zorundayız. Elimizdeki çöpe yere atıp, onu toplayan yüz binlerce insanı boşa çalıştırmakla değil üretim yaparak. Bu arada benliğimizi unutmayalım,

Trump-et notasız çalıyorsa. Bizler ona notayı öğretelim mi? Ne dersiniz?

Hadi o zaman hep beraber ''ONUNCU YIL MARŞI'' mızı söylemeye var mısınız? İsrail'e Amerika'ya karşı ülkemize ve dinimize karşı düşmanlık sergileyenlere karşı kenetlenmeye var mısınız?
Çıktık açık alınla on yılda her savaştan;

On yılda on beş milyon genç yarattık her yastan.
Basta bütün dünyanın saydığı Başkumandan;
Demir ağlarla ördük Ana yurdu dört bastan.
Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi,
Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri.

Bir hızla kötülüğü geriliği boğarız,
Karanlığın üstüne güneş gibi doğarız.
Türk'üz bütün başlardan üstün olan başlarız;
Tarihten önce vardık, tarihten sonra varız.

Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi,
Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri.

Çizerek kanımızla öz yurdun haritasını,
Dindirdik memleketin yıllar süren yasını.
Bütünledik her yönden istiklâl kavgasını.
Bütün dünya öğrendi, Türklüğü saymasını.

Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi,
Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri.

Örnektir milletlere açtığımız yeni iz;
İmtiyazsız, sınıfsız kaynaşmış bir kütleyiz;
Uyduk görüşte bilgiye, gidişte ülkeye biz;
Tersine dönse dünya yolumuzdan dönmeyiz.

Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi,
Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri.

"Ne mutlu Türk'üm Diyene''

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi