Türkiye'de tek! Şehit öğretmenler parkı açıldı

Etimesgut Belediyesi ve İLKSAN, 11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü'nde anlamlı bir açılışa imza attılar.

Türkiye'de tek! Şehit öğretmenler parkı açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Belediyesi ve İLKSAN, 11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü'nde anlamlı bir açılışa imza attılar. Etimesgut Belediyesi'nin en eski parklarından olan Öğretmenler Parkı yenilendi, içerisine 168 şehit öğretmenin isimleri, doğum ve şehadet tarihlerinin yer aldığı 'Şehit Öğretmenler Anıtı' dikildi. Açılış dolayısı ile şehit öğretmenlerin fotoğraflarından oluşan sergi düzenlendi.

PARK YENİLENDİ

Etimesgut Belediyesi'nin 1990 öncesi yapılan parklarından 30 Ağustos Mahallesi'ndeki Öğretmenler Parkı'nın ismi, Belediye Meclisi kararıyla 'Şehit Öğretmenler Parkı' olarak değiştirildi, park, baştan aşağı yenilendi, şehit öğretmenler anıtı da dikilerek 11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü'nde hizmete açıldı. Parkın açılış törenine Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Başkanı Tuncer Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMUYOR, UNUTTURMUYORUZ

30 Ağustos Mahallesi'nde bulunan parkın, Etimesgut'un en eski parklarından biri olduğunu belirten Başkan Demirel, "Vatan, millet, bayrak uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Onların hatıralarını yaşatma adına birçok parkımıza, ormanımıza şehitlerimizin isimlerini verdik. Bugün Şehit Öğretmenler Parkı olarak hizmete açtığımız parkımız, 1990 yılından önce yapıldı. Etimesgut İlçe olduğunda bu park vardı. Bizim prensibimizde; açılmış olan bir yeri tekrar açmak yoktur. Ancak bu parkımızda ciddi bir çalışma yaptık. Parkımızın ismi Belediye Meclisimizde oybirliği ile değiştirildi. İLKSAN yöneticileri ile birlikte burada yeni dizaynlar yaptık. Yeni çalışmalar ve yeni düzenlemeler belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. İlçemiz için hayırlı olsun” dedi.

İLÇEMİZE ÇOK YAKIŞTI

Etimesgut'a önemli eserler kazandıran Başkan Demirel'e teşekkür eden Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel de “Şehit öğretmenlerimiz aslında bu ülkenin geleceğini yetiştirmek üzere ülkemizin en ücra köşesine görev aşkıyla gidiyor. Ancak oralarda Ülkemizin aydınlanmasını istemeyen karanlık güçler tarafından şehit ediliyorlar. Öğretmen kardeşlerimiz, onların bıraktığı yerden devam ediyor. İlçemize böyle bir eserin kazandırılmasını sağlayan Etimesgut Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYEDE TEK “ŞEHİT ÖĞRETMENLER PARKI”

Etimesgut Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, “Şehit öğretmenlerimiz adına birçok yerde hizmetler yaptık. Ancak Şehit Öğretmenlerimiz adına hiçbir yerde park yoktu. Etimesgut Belediye Başkanımız Enver Demirel’e talebimizi ilettik. Kendisinin bu konularda duyarlı olduğunu biliyorduk. Sağolsunlar, hemen parkı yeniden yaptılar ve bugün hizmete açıyoruz. Bu park Türkiye’de Şehit Öğretmenler Parkı olarak ilk ve tekdir. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Demirel ve beraberindeki protokol üyeleri, parkta açılan Şehit Öğretmenler Sergisi'ni gezdiler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.