Erol Tosun

Erol Tosun

Türkiyemiz’de Süleyman Kalkan gibi anıtı dikilecek bankacılarda var

Türkiyemiz’de Süleyman Kalkan gibi anıtı dikilecek bankacılarda var

 

Süleyman KALKAN, Kırşehir’de Hirfanlı Barajı’nın kenarında küçük ve sevimli sahil kasabası olan Toklümen’de doğan AHİ Torunu, ailenin 4 çocuğundan en büyüğü

çekirdekten bankacı, bankacılık bilgisini Ulu önder ATATÜRK’ün kurduğu İŞ Bankası’nda sağlam temellerde almış donanımlı birisi, bankacılıkta yeni çığırlar açan bir bankacı.

Müfettişlik, Türkiye’nin en güçlü şubelerinde müdürlük, sigorta, faktoring, inşaat ve üretim alanında da kendini yetiştirmiş, birikimlerini banka genel müdürlüğü ile taçlandırmış bir bankacı. Dürüst, istikrarlı, Sakin, sabırlı karakterini mütevazilikle yıldızlaştıran sanatsever, türkü sever, yardımsever ÖRNEK bir Kırşehirli, bankacılık hayatı başarılarla dolu, saymaya zorlanılacak başarıları boncuk gibi dizen ÖNDER bir bankacı.

Ekonomiyi iyi bilen, dil bilen, bürokrasiyi sevmeyen, hızlı ve çabuk karar alma yeteneği üstün olan bir İDARECİ, bankacıların çok konuşulduğu bir dönemde. Ta Amerikalarda adı geçen bankanın da üst düzey yöneticileri arasında olup da adına leke getirmeyen heykeli dikilecek, taçlarla donatılması gereken DÜRÜSTLÜĞÜN en üst örneği bir bankacı. Dürüstlüğü üzerine tezler hazırlanacak gerçek AHİ EVRAN torunu ve trilyonluk bütçeleri olan bankalarda üst düzeylerde görev yaptığı halde berrak, duru ve saf bir PIRLANTA gibi kalmayı becerebilen ender bir bankacı.

Kırşehirliler olarak bizlerin övünç kaynağı, gurur kaynağı olan bir bankacı. Ne mutlu sana helal süt veren anaya, sana emek veren babaya, seninle aynı havayı teneffüs ederek büyüyen kardeşlere, ne mutlu sana güç veren eşiniz hanımefendiye, Ne mutlu yetiştirdiğiniz çocuklarınıza sizin gibi dürüstlük heykeli dikilecek bir babaları olduğu için.

Ne mutlu Ahiler diyarı Kırşehirliye sizin gibi bankacılığın yiğit, mütevazi ve dürüstlük timsali birisi ile hemşeri oldukları için, ne mutlu Atatürk ilkelerini özümseyerek aldığınız eğitim nedeniyle Türkiye de böyle bankacılar da var dedirttiğiniz için. Dünyalar dolusu teşekkürler iyi ki varsınız sevgili hemşerim can Kırşehirli Süleyman Bey.

Bankacıların KUTULARLA, RÜŞVETLERLE anıldığı, mahkemelerde diz boyu rezilliklerin yaşandığı bir dönemde KIRŞEHİR’in onuru olarak bizleri temsil ettiniz, moral oldunuz, TÜRKİYE’nin dürüstlük meşalesi oldunuz.

Dürüstlüğünüzden, başarınızdan sizinle ne kadar gurur duysak az, hem de çok az bir kardelen çiçeği gibi yüreğimize su serptiniz. Şu günlerde Kırşehir’in nadide çiçeği, onur gülü gibi hep güleç yüzünüzle var olun sağolun. Teşekkürler değerli hemşerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Tosun Arşivi