‘Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘’PKK bayraklarını taşıyanlar, ASALA’nın sözcüleri, Ermeniler, cemaatin ya da paralel yapının en çok bilinen...

‘Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar’
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘’PKK bayraklarını taşıyanlar, ASALA’nın sözcüleri, Ermeniler, cemaatin ya da paralel yapının en çok bilinen adamları, solcular, şucular, bucular hep beraber bir araya geliyorlar. Hepsinin ortak noktası Türkiye’ye diz çöktürmek, AK Parti’yi hareketsiz hale getirmektir’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde, AK Parti Bayrampaşa İlçe Danışma Meclisi'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Burada partililere hitaben bir konuşma yapan Kurtulmuş, ‘’Türkiye'nin içinden geçtiği durumu çok iyi görmek, çok iyi değerlendirmek lazım. Türkiye gerçekten eski Türkiye ile yeni Türkiye kıyaslanamayacak şekilde geçtiğimiz 13-14 yıllık süreç içerisinde büyük merhaleler aldı, büyük mesafeler kat etti. Ama Türkiye son 13-14 yılda geçtiği merhale itibariyle esasında 65 yıldır siyasi parti hayatımızdaki verilen mücadeleden geldiği nokta itibariyle bugün Allah'a çok şükür geçmiş ile kıyas edilemeyecek bir yerdedir. Ancak bununla birlikte Türkiye henüz şampiyonlar liginde değildir. Türkiye'nin şampiyonlar ligine çıkması, dünyanın on bir ekonomisinden biri olması, dünyaya yön veren ülkelerden birisi olması için biraz daha gayrete ihtiyacımız var’’ dedi. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen birtakım güçlerin olduğunu ve Türkiye’ye diz çöktürmek istediklerini ifade eden Kurtulmuş, “Türkiye'nin büyük, güçlü bir ülke olarak ayağa kalkmasını istemeyenler, nasıl geçmiş dönemlerde sağ sol kavgalarını, Alevi-Sünni çatışmalarını, yine PKK, önden evvel ASALA terör örgütüyle, Türkiye’ye karşı terörü bir koz olarak kullandılarsa şimdi de Türkiye’yi ayaklarından çekerek geriletmek, Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar. Bu bir anlamda bir ölçüde 100 sene önceki yarım kalmış hesabın tekrar açılması ve görülmeye çalışılması meselesidir. Bir tarafın terör örgütleri ayaklarımıza çelme takmaya çalışıyor, bir taraftan daha böyle medeni şekilde görünen, daha sinsi hareketlerle paralel yapılar ayaklarımıza çelme takmaya çalışıyor. Devletin içine sızmış çeteler eliyle, devletin ilgili birimlerinin hareketsiz hale gelmesini istiyorlar. Ve bu anlamda emniyetin silahlı kuvvetlerin, polis teşkilatının, adliye teşkilatının başka teşkilatların içerisinde adamları vasıtasıyla Türkiye'nin, yeni Türkiye istikametinde yol almasına engel olmaya çalışıyorlar. Ve nitekim görüyorsunuz; onların yaptıkları işlerle bölücü örgütün yaptıkları işlerle arasında bir farkın olmadığını. Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika’da Washington’da Brooklyn Institute’de konuşma yapmaya gittiğinde kapıda gördünüz… PKK bayrakları taşıyanlar, ASALA’nın sözcüleri, bayraklarını taşıyanlar, Ermeniler, cemaatin ya da paralel yapının en çok bilinen adamları, solcular, şucular, bucular hep beraber bir araya geliyorlar. Bu tesadüfen oluşmuş bir birliktelik değildir. Tesadüfen oluşmuş bir ittifak değildir. Hepsinin ortak noktası nerden hareket ederse etsin hepsinin ortak noktası Türkiye’ye diz çöktürmek, AK Parti’yi hareketsiz hale getirmektir’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.