Üçlü teknolojinin birleşimi KaMan

Kırşehirli olan ve aynı zamanda Osmanlı Engelliler SK Başkanı Mustafa Düger, Memleketinin adını verdiği “KaMan Hidrolik Protez Ayak”ı üreten hem yurt içi pazarına hem de yurt dışına ihraç ederek başarıdan başarıya koşuyor.

Üçlü teknolojinin birleşimi KaMan
Yayınlanma:
Güncelleme:

Üçü Bir Arada Protez Ayak Sistemi Kaman Hidrolik Protez Ayak. Tek bir ayakta aktif vakum sistemi, hidrolik ayak bileği eklemi olduğunu düşünün üstelik bu sistem karbon ayaklı olsun. Evet Kaman Hidrolik Protez Ayak, bacak amputeleri için oldukça önemli olan bu üç özelliği tek bir protez ayak sisteminde kullanıcılarına sunuyor.

kaman-roportaj-mustafa-duger.jpg

EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKETLER ARASINDA

Ortotek firmasının sahibi ve aynı zamanda Osmanlı Engelliler SK’da başkanlık yapan fizyoterapist olan Kırşehirli Mustafa Düger, Kaman adını verdiği aktif vakum sistemli hidrolik ayak bileği eklemli karbon ayağı üretmeye başladı. Memleketinin adını verdiği “KaMan Hidrolik Protez Ayak”ı hem yurt içi pazarına hem de Avrupa ülkeleri, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri, Balkan Ülkeleri, Baltık Cumhuriyetleri, Afrika, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Uzak Doğu’da 51 ülkeye ihraç ediyor. Bu zamana kadar 1.000 bayi ağı ve 4.000 ürün ile 1.500.000 ürün ihracatı gerçekleştirilen Ortotek firması büyük bir başarı elde ederek Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girmeyi başardı.

ÜÇ TEKNOLOJİ KaMan’da BULUŞTU

Ortotek firmasının sahibi ve Osmanlı Engelliler SK Başkanı Mustafa Düger üretmeye başladıkları “KaMan Hidrolik Protez Ayak” hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde “ Kaman isimli hidrolik ayak bileği eklemli karbon ayak ürünümüz, alt ekstremite protez kullanıcılarına, aktif vakum, hidrolik bilek ve karbon ayak teknolojilerinin üçünü bir arada sunmaktadır. 15 derece plantar fleksiyon, 10 derece dorsi fleksiyon harektine izin vererek toplam 25 derecelik bir bilek hareketi sağlar. Plantar fleksiyon ve dorsi fleksiyon hidrolik dirençleri hastanın kilosuna ve aktivite düzeyine göre kişiye özel olarak ayarlanabilmektedir. Maksimum vakum seviyesine sadece 3 adımda çıkarak, etkili bir total temas sağlar ve soket içerisinde ki piston hareketini engeller.”

kaman-diz-ustu-takim.jpg

KaMan HİDROLİK PROTEZ AYAK ÖZELLİKLERİ

Hidrolik Ayak Bileği Eklemli Karbon Ayaklı Dizaltı Protezi: Diz altı protezleri içerisinde en işlevsel olan protezdir. Normal bir ayak bileğinde öne doğru 15 derece hareket (Dorsifleksiyon) ve 25 derece arkaya doğru hareket (Plantar Fleksiyon) mevcuttur. Ayrıca ayak içe ve dışa doğru 5’er derece hareket (Inversiyon-Eversiyon) edebilir. Topukta ki esnek yapı sayesinde zemin ile bacak arasında dikine süspansiyon yaparak zemine temastaki etkiyi emerek yerden gelen yükü bacaklara iletmez. Hareket açıları hidrolik pistonlarla sağlanır. Hidrolik Ayak Bilekli Karbon Ayaklı protezler hastalar için değişik yürüme zeminlerinde yani yokuş yukarı ve aşağı, merdiven iniş çıkışlarında, bozuk zeminlerde yürüyüş açısından büyük kolaylık sağlar.

KaMan YÜRÜYÜŞÜ KOLAYLAŞTIRIR

Hemen hemen hastanın protez kullandığı dahi anlaşılmaz. Hatta hasta değişik adım seviyelerinde yürüyebilir ve koşabilir. Hidrolik Ayak Bilekli Karbon Ayaklı protezlerin taban kısmında yer alan Karbon plakalar ise hem esnek hem de mukavemetli olduklarından yürüyüşü kolaylaştırır. Aktif vakum sistem hastanın güdüğü ile protezin bağlandığı soketin içerisinde sürekli vakum yaparak adeta birbirine bütünleşmesini sağlamaktadır. Böylelikle soket hastanın ayağından çekilse dahi çıkmaz ve hastaya güven sağlar.

kaman-diz-alti-takim.jpg

KAMAN HİDROLİK PROTEZ AYAĞIN FAYDALARI

Hidrolik protez ayak bileği hareketi sayesinde zemine tam temas ve simetrik yürüyüş sağlanır. Yüksek aktif vakum gücü sayesinde 3 adımda maksimum vakum seviyesine ulaşarak total temas sağlanır. Aktif vakum sayesinde soket içinde oluşması istenmeyen piston hareketi engellenir. Özellikle eğimli alanlarda protez bacak kullanıcısına geliştirilmiş stabilite ve güvenlik sağlar. Hidrolik protez ayak bileği ekleminin plantar fleksiyon ve dorsi fleksiyon dirençleri hastaya özel ayarlanabilir.

kaman-roportaj1.jpg

KAMAN PROTEZ AYAK KLİNİK SONUÇLARI

15 derece plantar 10 derece dorsi fleksiyon ile üstün bilek hareketi, Eğimli alanlarda sabit duruş, Yüksek vakum gücü sayesinde etkin total temas, Eğimli ve düz alanlarda fizyolojik normlara yakın bir yürüyüş, Diz fleksiyonunda, geliştirilmiş tam yüzey teması, Ayak bileği ekleminde aşamalı durma özelliğini gerçekleştiren kusursuz tasarım, Düz zemindeki performansını kaybetmeden rampalarda ve bozuk arazilere oldukça uyumlu olan protez, doğa yürüyüşleri için oldukça iddialı. Bunu hidrolik sistemin sağladığı 15 derece plantar, 10 derece dorsi fleksiyon hareketine ilave olarak karbon ayağın topuk esnemesi ile sağlıyor.

Ayak boyunca uzanan alt plaka ve bölünmüş omurgası sayesinde kusursuz bir duruş fazı konforu protez kullanıcılarını bekliyor. Ayrıca sistem şaft ve burç dizaynı, optimize edilmiş yağ akışkanlığı, hacim sıcaklık dengeleyicisi, azami fonksiyon ve güvenlik amacı ile geliştirilmiş yağ akışı yolu ile oldukça dayanıklı.

kaman-roportaj2.jpg

KAMAN PROTEZİ KİMLER TERCİH ETMELİ?

Geliştirilmiş denge ve geliştirilmiş konfor bekleyen orta ve yüksek aktivite seviyesindeki protez bacak kullanıcıları, Normale en yakın yürüyüşü isteyen protez kullanıcıları, Transtibial ve transfemoral, Unilateral ve Bilateral amputeler ,Diz fleksiyon limitasyonu olan kullanıcılar, Günlük iş hayatına aktif olarak devam etmek isteyenler, Uzun yürüyüşler yapan yamaç, rampa, tepe gibi çeşitli arazilerde denge ve konfor sağlamak isteyenler kullanabilirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.