Uluslararası faaliyetler yürütüyoruz

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) ile TERMAL ve Sağlık Turizmi Derneği (TERSAD) birlikte iftar programı düzenledi. Ankara Swiss Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine çok sayıda yabancı ülke temsilcisi, misyon şefleri, milletvekilleri,katıldı.

Uluslararası faaliyetler yürütüyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLAY ERTUNÇ

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) ile TERMAL ve Sağlık Turizmi Derneği (TERSAD) birlikte iftar programı düzenledi. Ankara Swiss Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine çok sayıda yabancı ülke temsilcisi, misyon şefleri, milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

TANITIMDA ÖNCÜLÜK ETTİK

İftar programına ev sahipliği yapan TERSAD Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç dernek olarak en temel hedeflerinin Türkiye’de termal turizmin gelişmesi olduğunu belirtti. Dayangaç sözlerini şöyle sürdürdü, “Ülkemizde yer alan termal ve sağlık turizminin kalitesini uluslararası platformlarda tanıtmak için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu amaçla Ankara’da düzenlenen “Global Sağlık Zirvesi ve Fuarı”na dernek olarak 40’ın üzerinde uluslararası sektör temsilcisini getirerek önemli iş birliklerinin yapılmasına öncülük ettik.

İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Hali hazırda körfez ülkelerinden Bahreyn, Kuveyt, Ürdün ve Umman ile termal ve sağlık turizmi alanında güçlü işbirliklerimiz devam etmektedir. 9-11 Ekim 2017 tarihleri arasında Umman’da düzenlenecek olan “Sağlık Turizmi Kongre ve Fuarı”na derneğimizin öncülüğünde Türkiye’den bir heyet oluşturarak ortak ülke statüsünde katılacağız. Ürdün’de Arap Ticaret Odası işbirliğiyle 22-23 Mart 2018 tarihlerinde organize edilecek olan “Arap Sağlık Turizmi Kongresi ve Fuarı”na, Türkiye’den sektör temsilcilerinin oluşturduğu bir heyeti organize ederek, ülkeler arasındaki işbirliklerini güçlendirmeyi hedeflemekteyiz.

tersaid-iftari2-001.jpg

EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAYI ARZULUYORUZ

Körfez ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Hollanda, Afrika, İsveç ve Güney Amerika ülkeleri ile önemli işbirliklerimiz bulunmaktadır. Dernek olarak yaptığımız bu çalımalar ile ülkemizin tanıtımı sağlamak ve bu ülkelerde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, nihai amacımızdır. Uluslararası platformlarda kurum, kuruluş ve temsilciler ile iyi işbirlikleri kurarak ülkemize hasta getirilmesi amacıyla ekonomimize katkı sağlamayı arzuluyoruz.”

YARDIM HER AY YAPILMALI

İftar programının bir diğer ev sahibi TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak’ta konuşmasında şunları söyledi, “Ramazan ayının Kur’an’ın indirildiği ay olması sebebiyle Müslüman âlemi için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Sarıtoprak, “Bizler, “komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizler için dostluk, paylaşma, yardımlaşma, hoşgörü ve dayanışma önemlidir. Biz şuna inanıyoruz, yardıma eğilmedikçe kimse dik duramaz. Bu yardımları yalnızca yılın belli bir ayına, Ramazan ayına sıkıştırmayalım. Yıllar boyunca her ay yapalım” şeklinde konuşarak yardımsever olmanın öneminin altını çizdi. İftar programının akabinde TERSAD tarafından Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Ödebir’e ve Demet Sabancı Çetindoğan’a plaket takdim edildi. Ayrıca TÜSİAV tarafından da TERSAD Başkanı Şule Dayangaç’a “Üstün Hizmet Ver Başarı Belgesi” verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.