UMKE'den sıra dışı kurtarma operasyonu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşen kişi, mahsur kaldığı uçurumdan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından sırtına bağlanan tahtayla denizde yüzdürülerek kurtarıldı.

UMKE'den sıra dışı kurtarma operasyonu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Edinilen bilgilere göre; balık tutmak için Fethiye'nin Katrancı koyuna gelen Yasin Cesur (44) çıktığı yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıkta dengesini kaybederek düştü. Kayalık zeminde yaklaşık 20 metre yuvarlanan Cesur, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak deniz kenarında bir süre hareketsiz kaldı. Cesur'un kendine geldiğinde yanındaki cep telefonuyla 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istemesi üzerine olay yerine jandarma, itfaiye, 112 ve UMKE ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler Cesur'a ulaşabilmek için ormanlık alanda bir süre yürüdü. Cesur’un düştüğü bölgeye ulaşan ekipler, iple kurtarma istasyonu kurarak, yaralıya ulaştı. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yukarıya taşınamayan Cesur için Göcek Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’ndan yardım istendi. Kısa sürede olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri deniz dibinin kayalık olması nedeniyle kıyıya yanaşamadığı için UMKE görevlisi Hüseyin Pınar ve Ergün Kocagöz, sırt tahtasını bağladıkları yaralıyı denize indirdi. Sırt tahtası ile yaklaşık 10 metre yüzen ekipler Cesur’u sahil güvenlik botuna aldı. Yaklaşık yarım saatlik deniz yolculuğunun ardından Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen Cesur, burada bekleyen ambulans ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Cesur’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

“Sırt tahtasını denizde yüzdürdük”

Operasyonun ardından açıklama yapan UMKE görevlisi Ergün Kocagöz, "Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yaralıya güçlükle ulaştık. Kurtarma istasyonuyla yaralıyı yukarı taşımamız zaman kaybettireceği için sahil güvenlik komutanlığından destek istedik" diyerek şöyle konuştu:
"Bot da kıyıya yanaşamayınca yaralıyı denize indirdik ve sırt tahtasında yüzdürerek bota ulaştık. Biraz maceralı ve zor oldu. Bu gibi vakalar çok fazla olmuyor. Islanmamıza rağmen bir kişinin hayatını kurtardığımız için mutluyuz. Bu anlamda bize destek olan sahil güvenlik ekiplerine de teşekkür ederiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.