WhatsApp kullanıcılarına Google Drive uyarısı

WhatsApp mesajlarınızı ve dosyalarınızı Google Drive'a yedekleyenlere önemli uyarı.

WhatsApp kullanıcılarına Google Drive uyarısı
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

Google ve WhatsApp`ın anlaşması yürürlüğe giriyor.

WhatsApp ile Google`nın yaptığı anlaşma kapsamında, 12 Kasım`dan sonra WhatsApp sohbet ve medya yedekleri Google Drive`da depolama kotasından düşmeyecek.

Ancak bundan tam bir ay sonra WhatsApp ve Google, Android kullanıcılarının Google Drive`da depolanan eski WhatsApp sohbet yedeklerini silecek.

UZMANLARDAN ÖNERİ

Telefon belleğindeki sohbet geçmişi ve yedekler bundan etkilenmeyecek. Uzmanlar, WhatsApp yedeklemelerinin güvenliği ve gizliliği ile ilgili şu temel önerilerde bulunuyor:

Ancak, Android kullanıcıları için Google Drive otomatik olarak bir yıldan uzun süredir güncellenmeyen WhatsApp sohbet yedeklerini silecek.

Bu kullanıcılar, 12 Kasım`dan önce yedeklerini güncellemezlerse, veri kaybına uğrayacaklar.

WhatsApp yedekleriniz silinecek! 

Android için WhatsApp`ın kullanıcıların sohbetlerini Google Drive`a ücretsiz olarak yedekleyeceğini ancak bunun eski yedeklere zarar verebileceğine dikkat çeken siber güvenlik kuruluşu Kaspersky Lab uzmanları, bir kez uygulamadan ayrıldıktan sonra ister Drive`da depolansın ister başka bir yerde, artık bu özellik tarafından korunmayacağı konusunda uyardı.

Android için WhatsApp, verilerini Google Drive`a düzenli olarak yedekleyebilir. Bu kopyalar ayarlara bağlı olarak yalnızca metin veya metin, fotoğraf ve video olabiliyor.

Google Drive`a yedekleme ayarlarınızın yapılandırılma durumunu kontrol etmek için Menü - Ayarlar - Sohbetler - Yedekleme adımlarını takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.