Yarım bıraktığı üniversiteyi 47 yıl sonra tamamladı

69 yaşındaki Türkan Kara 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde okurken ara verdiği eğitimine 47 yıl sonra kaldığı yerden devam ederek üniversiteden mezun oldu.

Yarım bıraktığı üniversiteyi 47 yıl sonra tamamladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

1967 yılında İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde okurken eğitimine ara vermek zorunda kalan Türkan Kara (69), 47 yıl sonra kaldığı yerden devam ederek üniversiteden mezun oldu. Üniversite diploması ve cübbesiyle Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü ziyaret eden Türkan Kara, 47 yıl sonra gelen başarı öyküsünü paylaştı.

“Herkesin alması gereken dersler var”

Türkan Kara’nın inanılması çok güç bir başarıya imza attığı belirten Başkan Akgün; “Bir kez daha gördük ki, okumanın yaşı yok. Türkan hanım, azim ve kararlılıkla 47 yıl sonra üniversite eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Hepimizin bu başarı öyküsünden almamız gereken dersler var. Bende kendisini kutluyor ve takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Akgün’den takdirname

Başkan Akgün, Türkan Kara’ya üzerinde “Azminiz sayesinde eğitimde yaşın önemli olmadığını bir kez daha herkese göstermiş oldunuz. Bu yüce davranışınızı ve sizi takdirle karşılıyor, bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum” yazan bir takdirname verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.