Yarıyıl tatili yoğunluğunun yaşandığı aşti’de önlemler artırıldı

İlk ve ortaöğretim okullarıyla, üniversitelerin büyük çoğunluğunun 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) tatil yoğunluğu yaşanıyor.

Yarıyıl tatili yoğunluğunun yaşandığı aşti’de önlemler artırıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUGSAŞ tarafından işletilen AŞTİ’de yaşanan yolcu yoğunluğu nedeniyle güvenlik önemleri de artırıldı.

Sömestr tatili nedeniyle memleketlerine dönen ya da aile ziyaretleri gerçekleştiren öğrenciler AŞTİ’de yoğunluğa neden olurken, günlük ortalama 80 bin yolcunun uğrak yeri olan AŞTİ’de tatil nedeniyle bu sayı 120 bine kadar çıkıyor.

200 güvenlik görevlisi, içerde ve dışarıda 188 kamera, emniyet ve zabıta personelinin de desteğiyle terminaldeki güvenlik önlemleri yaşanan yoğunluk nedeniyle en üst seviyeye çıkarıldı. Büyükşehir ekipleri, terminaldeki yolcuların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları için özen gösteriyor.

Hareketli ve sabit kameralarla 24 saat gözetim

AŞTİ’de alınan güvenlik önemleri kapsamında; 77 hareketli,111 de sabit güvenlik kamerası aktif olarak hizmet veriyor. Tüm giriş ve çıkışların sıkı kontrol altında tutulduğu AŞTİ’de, tüm yolcular hem üst arama hem de X-Ray cihazlarından geçiriliyor.

“Ginger” adıyla bilinen elektrikli devriye bisikletleri ile mobil hareket eden ve 7/24 saat esasına dayalı vardiyalı hizmet veren güvenlik personeli de gün boyu terminal içerisinde gezerek, yolcuların güvenliğini sağlıyor.

Kimliksiz giriş yasak

AŞTİ’de güvenlik önlemleri arasında kimlik kontrolü de yer alıyor. Vatandaşların yanlarında kimlikleriyle giriş yapmaları gerektiğinin altını çizen yetkililer,“AŞTİ’ye giriş yapılacaksa, kimlik ibrazı ve arama noktasına girmek zorunluluğu var. Eğer bunları kabul etmeyerek ısrarla girmeye çalışılırsa, güvenlik görevlileri kişiyi polis noktasına götürür. O aşamadan sonra ise gerekli işlemleri emniyet yetkilileri takip eder. Kısaca burada herkes, kendini tanımlamak zorunda" bilgisini verdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.