Çatlak topukları olanlar aman dikkat! Çatlak topuk ciddi bir hastalığın habercisi olabilir!

Birçok insanın kâbusu haline gelen topuk kuruluğu ve çatlaklarının altında önemli hastalıklar olabilir. Dr. Eric Berg, çatlak topukların ve kuru ayakların nedenlerine yönelik dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Çatlak topukları olanlar aman dikkat! Çatlak topuk ciddi bir hastalığın habercisi olabilir!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: HALİL METİN

Dr. Eric Berg, çatlak topuklara sahip olan kişiler için hayati derecede önemli uyarılarda bulundu. Dr. Berg, özetle şunları söyledi:

“Birçoğumuz topuk derisi çatlaklarının neden kaynaklandığını bilmeyiz. Bunun nedeni B3 vitamini eksikliğidir. B3 vitamini eksikliğinin bir diğer adı "Pellegra" dır. Pellegra'nın çok küçük semptomlardan başlayan, çok ileri düzeye kadar seviyeleri vardır. Bildiğiniz üzere, bu şikayet aniden ortaya çıkmaz. Küçük semptomlarla başlar. Pellegra'nın ilk semptomlarından biri sindirim sisteminizle ilgilidir, kendini ishal olarak gösterir. Ayrıca, bağırsağınızda çok fazla tahriş edici iltihaplanmaya neden olur ve ardından cildi etkiler. Bu nedenle, Niasin olan B3 Vitamini eksikliği nedeniyle oluşan birçok cilt problemi vardır.

B3 EKSİKLİĞİNİ NASIL ANLARIZ?

İşte B3 vitamini eksikliğinin belirtileri; Işığa duyarlılık, çatlamış cilt, pürüzlü cilt. Özellikle topuklarınızda çatlak pürüzlü cilt oluşur. Koku hassasiyeti, kokulara hassasiyet. Belirli kokuları daha fazla duyabilirsiniz ve bu sizi gereğinden fazla rahatsız edebilir. Ani hareketlerde baş dönmesi. Yani her şeye aşırı duyarlılığınız olur. Kavga etme, biriyle kavga etme arzusu gibi. Kara dil. Başka birçok semptomları da vardır. Ancak, bunlar en yaygın olanlardan bazılarıdır.

MUTLAKA TÜKETİLMESİ GEREKEN YİYECEKLER

Öyleyse, B3'e sahip olduğunuzdan emin olmak için yemeniz gereken yiyecekler; hindi, tavuk, mantar, balık, otla beslenmiş sığır eti, tohumlar ve avokado olacaktır.

B3 eksikliği normalde beslenme kaynaklı değildir. B3 vitamini eksikliğinin, aslında tüm B vitaminleri eksikliğinin bir numaralı nedeni, sindirim sisteminizin zarar görmesidir. İltihaplanmanız olabilir, bağırsaklarınızın alındığı gastrik bypass ameliyatı olmuş olabilirsiniz. Crohn sendromu, çölyak hastalığı veya İrritabl Bağırsak Sendromunuz olabilir. Belki bağırsaklarınızda sindirim sisteminizin iç yüzeyini yok eden bir şey olmuştur ve bu vitaminler belki de bu yüzden emilemiyordur. Bu nedenle, B vitaminlerinin emilebilmesi için normalde tükettiğinizden biraz daha fazla tüketmeniz gerekir.

LOSYONLAR NE KADAR İŞE YARAR?

Dolayısıyla ilgilenmemiz gereken sorun budur. B vitamin eksikliğinin nedeni sindirim sistemi ise; yapmanız gereken şey Glutamin almaktır. Kombu çayından laktik asit almalı ve daha çok fermente gıdalar yemelisiniz. Kemik suyu da iyi bir L-glutamin kaynağıdır. Şimdi, eğer bir alkolikseniz, bu da B vitamini eksikliğinizin nedeni olabilir. Geçmişinizde çok fazla antibiyotik kullandıysanız, bu B3'ü emme yeteneğini yok edebilir. Sonuncu neden, çok fazla mısır tüketmektir. Peki, mısır ve B3 arasındaki ilişki nedir? Bazı bilimsel araştırmalara göre, ana besin kaynağı olarak mısır kullanılan yoksulluk düzeyi gerçekten yüksek olan ülkelerde, insanların B3 vitamini açısından oldukça yetersiz kaldıklarını ve Pellagra'ya sahip olduklarını gözlemlenmiştir.

Mısır L-triptofan içermez ve bu amino asit l-triptofan B3'e dönüşür. Böylelikle buna sahip değilseniz, bu yüzden B3 eksikliğiniz olacaktır. Dolayısıyla, tamamen mısırdan oluşan bir beslenmeniz olursa, buradaki eksiklikle ilgili sorun yaşarsınız. Topuk derisi çatlamasına neyin sebep olduğu ve sadece ayağınıza nemlendirici losyon sürerek bunu düzeltemezsiniz. Bu daha çok içsel bir sağlık sorunudur. Nedeni bulun ve bunu hiç vakit kaybetmeden düzeltin.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.