Koku kaybı ve kabızlık sorunu olanlar dikkat! Bu hastalığın habercisi olabilir!

Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, parkinson hastalığının erken teşhis edilebileceğini belirterek, "Hastalığın erken belirtileri arasında koku kaybı ve kabızlık gibi belirtiler yer alırken, el titremesi de önemli bir erken bulgu olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Koku kaybı ve kabızlık sorunu olanlar dikkat! Bu hastalığın habercisi olabilir!
Yayınlanma:

Acıbadem Kayseri Hastanesi'nden Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, parkinson hastalığının temelinde beyinde dopamin üreten hücrelerin hasar görmesi olduğunu açıkladı.

Bu hücrelerin, hareketlerin kontrolü ve akıcılığından sorumlu olduğunu belirten Arslan, genellikle 50'li yaşlarda başlayan hastalığın klinik bulgularının 60'lı yaşlarda daha belirgin hale geldiğine dikkat çekti.

"Hastaların sıklıkla doktora el titremesi şikayetiyle başvurduğunu" belirten Dr. Arslan, konuşma esnasında yüz mimiklerinin azalması, konuşmanın monotonlaşması, konuşma hızında değişimler ve el yazısının bozulması gibi bulguların da hastalığın belirtileri arasında yer aldığını da belirtti.

Parkinson hastalığının günlük yaşamı olumsuz etkilediğini vurgulayan Dr. Arslan, doğru teşhis ve tedavi ile hastaların fonksiyonel kapasitesinin artabileceğini söyledi.

Dr. Arslan, toplumun bu konuda bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.