Sağlıklı ve güçlü saçların püf noktaları!

Mevsim geçişleri ve zararlı güneş ışınlarının da etkisiyle cildiniz gibi saçlarınız ve saç kökleriniz de zarar görebiliyor. Bu durumu en aza indirmek için basit ama etkili olan bu püf noktaları hayatınızda yer edinmenizde fayda var.

Sağlıklı ve güçlü saçların püf noktaları!
Yayınlanma:

Özellikle son zamanlarda çoğu kişi saç dökülmesi ve yıpranmasından şikayetçi oluyor. Dökülen, yıpranmış ve cansız saçları basit yöntemlerle hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Uzmanlara göre ünde ortalama 100 tel saçın dökülmesi sağlıklı bir insan vücudunda normal olarak kabul ediliyor. Kronik hastalıklar, vitamin eksikliği, ilaç kullanımı ve doğum sonrası saç dökülmesinde etkili oluyor. Mevsim geçişleri ve güneşin kavurucu sıcağı da hormonlarınızın değişmesine bu nedenle de saçlarınızın dökülmesine neden oluyor.

FÖN MAKİNESİ VE SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ KULLANIMINI AZALTIN

Sıcak havalarda sıkça yıkanan saçlar yıpranmaya ve yağlanmaya neden oluyor. Bununla beraber duş sonrası özellikle kadınların saç düzleştirici ve fön makinelerini kullanması da saçları yıpratmaya neden oluyor. Bu makinelerde ki yüksek ısı ve havadan dolayı kuru, cansız, yıpranmış ve kırık saçlar oluşuyor.

Kış aylarında çok sıcak suyla duş almaktan kaçınmak gerekiyor. Soğuk su saçın parlak ve canlı durmasını da sağlıyor. Saç tipinize uygun şampuan kullanımı, iki günde bir duş almak, eğer her gün saçlarınızı yıkıyorsanız da şampuan kullanımını azaltın ve saç için kullanılan jöle, saç waxı, biryantin gibi ürünlerin akşam yatmadan önce temizlenmesi gerekiyor.

Eğer çok kuru bir saçlarınız varsa saçlarınıza doğal maskeler yapabilirsiniz. Evde bal ve zeytinyağını karıştırıp saçlarınıza sürerek yarım saat beklemeniz gerekiyor. Bunlar dışında saçlarınız için argan yağı, hindistancevizi yağı ve badem yağını da haftalık olarak kullanabilirsiniz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.